Antalya

8. Çukuryayla Yörük Şenliği

18:33 23 Temmuz 2017
8. Çukuryayla Yörük Şenliği

Antalya'nın Kemer ilçesinde, 8. Çukuryayla Yörük Şenliği düzenlendi.

Kemer Yörükler Derneği tarafından Kemer Belediyesinin desteğiyle ilçenin en yüksek yaylalarından Çukuryayla'da gerçekleştirilen şenliğin sunuculuğunu Rana Özdemir yaptı.

Şenliğe, Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer Jandarma Komutanı Binbaşı Yasin Berçin, Kemer Yörükler Derneği Başkanı Turan Arslan ile çeşitli ilçelerden gelen dernek başkanları ve Yörükler katıldı.

Temsili Yörük göçü ile başlayan şenlik, çoban ateşinin yakılmasıyla devam etti. Yörük oyunlarının oynandığı şenlikte daha sonra Yörük düğünü, gelin alma, halat çekme yarışı, güreş müsabakaları ve eşek yarışı düzenlendi.

Eşek yarışına katılan vatandaşlar zaman zaman zor anlar yaşarken, eşekten düşenler oldu.

Yarışma ve etkinliklerin ardından yapılan "Yörük beyi" seçiminde ise beyliğe iş adamı Durmuş Can seçildi.

Kaymakam Feslihan, şenlikte yaptığı konuşmasında, Yörük kültürü ve geleneğinin Türkiye'nin ve Anadolu coğrafyasının vazgeçilmez değerlerinden biri olduğunu söyledi.

Yörüklerin Türk milletinin hem milli hem de dini kültürünü yaşatan önemli unsurlardan biri olduğunu belirten Feslihan, Yörük kültürünü canlı tutan bütün derneklere teşekkür etti.

Kemer Belediye Başkanı Gül ise Yörük kültürünün ülke tanıtımına da katkı yaptığını belirterek, şenlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Kemer Yörükler Derneği Başkanı Aslan da Yörüklerin bugüne kadar Türkiye'de hemen her kurumda bulunduğunu ifade ederek, şenlikte kendilerine destek verenlere şükranlarını sunduğunu ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.