Antalya

CHP'li Akaydın'ın 15 Temmuz'a yönelik sözleri

13:19 07 Ağustos 2017
CHP'li Akaydın'ın 15 Temmuz'a yönelik sözleri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, partisinin Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın'ın "O ölen 250 vatandaşımızın katili devlettir. Bunu açık açık bir vekil olarak söylüyorum." sözlerine ilişkin, "O, şahsını bağlar. 15 Temmuz ile ilgili benim ve partimizin görüşü şudur: 15 Temmuz'da hain bir kalkışma vardı, halkımız tarafından bu kalkışma önlendi" dedi.

Budak, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde (AGC) düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Siyasi ve ekonomik anlamda dünyanın zor bir dönemden geçtiğini belirten Budak, Türkiye'de de bundan etkilendiğini söyledi. Budak, üretim olmadan kalkınma, kalkınma olmadan da özgürlük olmayacağını ifade etti.

Bir gazetecinin "CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın'ın 'O ölen 250 vatandaşımızın katili devlettir. Bunu açık açık bir vekil olarak söylüyorum' açıklamasını parti olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Budak, şu yanıtı verdi:

"O, şahsını bağlar. 15 Temmuz ile ilgili benim ve partimizin görüşü şudur: 15 Temmuz'da hain bir kalkışma vardı, halkımız tarafından bu kalkışma önlendi. Kalkışmaya karşı halkımız ile birlikte Meclis de kahramanca direndi."

Budak, FETÖ'nün siyasi ayağının da mutlaka ortaya çıkarılması gerektiğini ifade etti.

15 Temmuz Derneğince, Akaydın'ın tepki çeken açıklaması nedeniyle suç duyurusunda bulunulmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.