Antalya

Milletvekili Uslu, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti

15:03 09 Ağustos 2017
Milletvekili Uslu, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Beymelek Merkez Birimini ziyaret etti.

Uslu'nun basın danışmanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyaretinde Enstitü Müdürü Rızvan Süyek'ten çalışma ve projeler hakkında bilgi aldı.

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünün Mersin'den Muğla'ya Akdeniz ve Ege'ye hizmet veren bir bilim ve araştırma-geliştirme kurumu olduğunu ifade eden Uslu, şunları kaydetti:

"Dünya'da birçok firma bugün bilgi satarak dünyanın en değerli markaları haline geliyor. Bilgi üretimi ile ülkelerin gelişimi, zenginleşmesi sağlanıyor. Bugün gördük ki Akdeniz Su Ürünleri, Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü de balıkçılık, balık yetiştiriciliği, su ekolojisi ve faunası konularında önemli araştırmalar yapıyor, bilgi üretiyor. Enstitü aynı zamanda popülasyonu zenginleştirme projeleri yürütüyor, Çupra, levrek, sazan, kalkan, doktor balığı gibi türlerin çoğalması için üretim yapıyor."

Yaklaşık 20 milyon liralık yatırımla Enstitünün AR-GE kapasitesinin geliştirileceğini belirten Uslu, "Enstitümüzü alanında uluslararası düzeyde referans alınacak bir araştırma kurumu haline getireceğiz." dedi.

Enstitü Müdürü Rızvan Süyek de Enstitünün Kepez ve Demre'de tesislerinin olduğunu, 150 kişilik kadrolarının ve gelişmiş bir araştırma gemilerinin olduğunu ifade ederek, Enstitüye önemli alt ve üst yapı yatırımları yaptıklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.