Antalya

Finike'de "gebe bilgilendirme sınıfı" açıldı

12:38 14 Ağustos 2017
Finike'de "gebe bilgilendirme sınıfı" açıldı

Antalya Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Finike Devlet Hastanesinde, "gebe bilgilendirme sınıfı" hizmete girdi.

Finike Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve aynı zamanda gebe bilgilendirme sınıfı sorumlu hekimi Op. Dr. Ezgi Erdoğan Güngül, gebelik sürecinde kadınların fizyolojik ve psikolojik rahatsızlıkları olabileceğini, gebelerin bu rahatsızlıkları daha rahat atlatabilmeleri için destek almalarının önemli olduğunu söyledi.

Bu düşünceyle hastane bünyesinde gebe bilgilendirme sınıfı oluşturduklarını ifade eden Güngül, "Gebe sınıfımızda hamilelerimize yönelik çeşitli eğitimler veriliyor. Bu eğitimlerde gebelik süresi boyunca meydana gelen fizyolojik ve psikolojik değişiklikler, bu değişikliklerin hangi dönemde nasıl meydana geldiği, neler yapılması gerektiği konusunda ve doğum sonrası dönem hakkında gebeler bilgilendiriliyor. Eğitimlere hastanemizde görev yapan iki ebe, bir diyetisyen ve bir psikolog katılıyor. Eğitimler ayda bir defa olmak kaydıyla üç oturum şeklinde sürüyor." dedi.

Her oturumda gebeliğin üç aylık dönemi, bu dönemde meydana gelen değişiklikler ve neler yapılması gerektiğinin anlatıldığını vurgulayan Güngül, eğitimlere katılan gebelere eğitim sonrası "gebe bilgilendirme katılım belgesi" verildiğini kaydetti.

Gülgün, gebe bilgilendirme sınıfına katılmak isteyenlerin Finike Devlet Hastanesi Kadın Doğum Polikliniğine başvuru yapabileceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.