Antalya

Kadın eli YÖREX'te

13:21 20 Ağustos 2017
Kadın eli YÖREX'te

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteği ile Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından organize edilen Yöresel Ürünler Fuarı'nda (YÖREX), Tokat'ta "Yöresel Ürünlere Kadın Eli Değdi Aş Oldu İş Oldu" Projesi'ne katılan kadınların ürettiği yöresel ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

ATB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 13-17 Eylül 2017 tarihleri arasında ANFAŞ Expo Center'de açılacak 8. Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), kırsal kalkınma ve kadın istihdamına da katkı sağlıyor.

Tokat'ta "Yöresel Ürünlere Kadın Eli Değdi Aş Oldu İş Oldu" Projesi'ne katılan kadınların ürettiği yöresel ürünler YÖREX'te ziyaretçilerin damak tadına sunulacak. Tokat Başçiftlikliler Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Abdullah Bolat, proje kapsamında kadınlar tarafından üretilen ürünlerin tanıtımını yapmak amacıyla fuara katıldıklarını kaydetti.

Bolat, Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi işbirliğiyle yürütülen proje çerçevesinde Başçiftlik ilçesinden Tokat merkeze göç etmiş 60 işsiz ev hanımına yöresel ürünlerin üretimi, satış ve pazarlaması eğitimi verildiğini bildirdi.

Bolat, kadınların ürettiği dal turşusu, lahana turşusu, fasulye turşusu, çördük ve şekerpancarı pekmezi, kuşburnu marmelatı, erişte gibi hamur işleri ile YÖREX'te olacaklarını kaydetti.

YÖREX'in yerel ürünlerin tanıtımı ve ekonomiye kazandırılmasında önemli bir organizasyon olduğunu ifade eden Bolat, kadınların ürünlerini YÖREX'te sergileyeceklerini vurguladı.

ATB Başkanı Ali Çandır da yöresel ürünlerin üretiminde kadın iş gücünün yoğun şekilde kullanıldığını belirterek, kadınları YÖREX'te görmekten mutluluk duyacaklarını bildirdi. Kadınların YÖREX'e güç kattığını vurgulayan Çandır, Anadolu'nun birikimini Antalya'da buluşturan YÖREX'e herkesi davet etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.