Antalya

AEDAŞ'ın Burdur için alternatif enerji besleme hattı çalışmaları

15:44 11 Eylül 2017
AEDAŞ'ın Burdur için alternatif enerji besleme hattı çalışmaları

Akdeniz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (AEDAŞ), Burdur'un artan enerji ihtiyacını karşılamak ve kente sürekli ve kaliteli enerji tedariki için alternatif enerji besleme hattı yapımına başladı.

AEDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, Antalya, Isparta ve Burdur'da elektrik dağıtım hizmetini üstlenen AEDAŞ'ın bölgedeki yatırımları devam ediyor.

AEDAŞ, Burdur'un sürekli enerji tedarikinin yanı sıra artan enerji ihtiyacını karşılamak ve kentte yaygın olan mermer ocakları ile tarımsal sulama tesislerindeki gerilim düşümü sorununu çözmek amacıyla, Boğaziçi ve Akyaka köyleri ile Burdur merkez arasında toplamda 103 kilometreyi bulacak bir enerji nakil hattı inşa etmeye başladı.

Yapılan tesis çalışmalarını yerinde inceleyen AEDAŞ Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, "Burdur'un artan enerji ihtiyacını karşılayabilmek için başlattığımız bu çalışmayla alternatif bir enerji besleme hattı yapacağız. Toplamda, yaklaşık 9,4 milyon liralık bu yatırım çalışmamızı 2017 sonuna kadar tamamlayarak Burdur'umuzun enerji ihtiyacını gidermede büyük bir adım atıyoruz. 2017 yılı yatırımlarımız arasında önemli bir yer tutan bu çalışmayla Burdur, yenilenebilir enerji kaynaklarını daha verimli şekilde kullanabilecek." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.