Antalya

Konyaaltı sahilinde temizlik

12:47 16 Eylül 2017
Konyaaltı sahilinde temizlik

Uluslararası Kıyı Temizliği etkinlikleri kapsamında dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde bir saatte 400 kilogram atık toplandı.

Konyaaltı plajlarında düzenlenen etkinliğe, DenizTemiz Derneği (TURMEPA) Antalya Şubesi gönüllüleri, Antalya Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı Dalış Emniyet Güvenlik Arama Kurtarma (DEGAK) timleri, yapı market gönüllüleri ve 20'ye yakın dalgıç katıldı.

Derneğin Antalya sorumlusu Tuğba Göksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Uluslararası Kıyı Temizliği etkinlikleri kapsamında Konyaaltı sahilinde gönüllülerle atıkları topladıklarını söyledi.

Etkinlik sonunda toplanan atıkların türlerine göre ayrılacağını ifade eden Göksoy, "Atıklar uluslararası raporlarda yer alacak. Akdeniz'in Antalya'daki kıyılarının kirlilik oranı, kirleticileri bunlar raporlanacak. Dalgıçların da dip temizliği yaptığı etkinlikte bir saatte 400 kilogram atık topladık." dedi.

Atıkların çoğunluğunun plastik şişeler ve izmaritlerden oluştuğunu belirten Göksoy, "Deniz dibinden çıkanlar teknelerden kaynaklı değil. Plastik şişelerin yüzde 90'ı çocukların oyun oynamak için taş doldurup dipten dalarak şişe çıkartmaca oyunundan kaynaklı. Çıkaramadıkları şişeler su da kalıyor ve denizi kirletiyor." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.