Antalya

Yeni eğitim öğretim yılı başladı

14:09 18 Eylül 2017
Yeni eğitim öğretim yılı başladı

Antalya'da, 2017-2018 eğitim öğretim yılında, bin 556 okulda, 440 bin 846 öğrenci ders başı yaptı.

Antalya'da yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle tören düzenlendi.

Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından Kepez Fikret Haluk Saraçoğlu İlkokulunda düzenlenen törene katılan Vali Münir Karaloğlu ve protokol üyeleri, öğrenciler ve öğretmenler tarafından çiçeklerle karşılandı.

Öğrencilerce şiirlerin okunduğu ve halk oyunları gösterisinin sahnelendiği programda, 4. sınıf öğrencileri okula yeni başlayan öğrencilere çiçek verdi.

Vali Karaloğlu, törende yaptığı konuşmada, Antalya'nın her konuda olduğu gibi eğitimde de Türkiye'nin önemli merkezlerinden birisi olduğunu söyledi.

Antalya'nın, bin 556 okulda, 29 bin 350 öğretmen ve 440 bin 846 öğrenci ile çok büyük bir eğitim ordusuna sahip olduğunu belirten Karaloğlu, "Hedefimiz, çocuklarımızı mili ve manevi değerlerine bağlı olarak kendi öz kültürüyle yetiştirmek ve aynı zamanda dünyayı bilen, teknolojiyi iyi kullanan, ülkesini geleceğe emin adımlarla taşıyacak nesiler yetiştirmektir." dedi.

Öğrencilere başarı dileyen Vali Karaloğlu ve beraberindeki protokol üyeleri, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

AK Parti Antalya Milletvekil Mustafa Köse de eğitimde verimli bir yıl olmasını diledi.

- Akseki

Akseki ilçesinde, yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü İmdat Mithat Bağcı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Bağcı, törende yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün "En mühim ve feyizli vazifelerimiz milli eğitim işleridir. Bir milletin hakiki kurtuluşu ancak bu suretle olur." sözlerini hatırlattı.

Uzun yolculukların ilk adımla başladığını ifade eden Bağcı, "Bugün aramıza yeni katılan okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerimiz ilköğretim heyecanını ilk defa yaşıyorlar. Kendilerine üstün başarılar dilerim." dedi.

Bağcı, Akseki'de okul öncesi, ilköğretim, orta öğretim okullarında bin 31 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlanıldığını, taşımalı sistemde 23 araçla 44 yerleşim biriminden 295 öğrencinin taşınacağını sözlerine ekledi.

Törene, Kaymakam Muhammed Emin Nasır, Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, Cumhuriyet Savcısı Güner Topal, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özhan Nacar ile daire amirleri de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.