Antalya

Sulama projesi tarımsal üretimi ve ürün çeşidini artırdı

11:02 21 Eylül 2017
Sulama projesi tarımsal üretimi ve ürün çeşidini artırdı

Konya'nın Derebucak ilçesi Yukarı ve Aşağı Kayalar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Gülcan, ilçede sulama sistemlerinin devreye girmesiyle tarımsal üretimde ciddi artış gözlendiğini bildirdi.

Başkan Gülcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İlçenin en önemli tarımsal alanı olarak kabul edilen Gembos Ovası'nda kapalı devre yeraltı basınçlı sulama sistemleri devreye girdi. Bununla birlikte ilçede yetiştirilen çilek, fasulye üretiminde büyük artış meydana geldi." dedi.

Yörede ağırlıklı olarak hububat yetiştiren üreticilerin son yıllarda fasulye ekmeye başladığını anlatan Gülcan, şöyle konuştu:

"Gembos Ovası yaklaşık 22 bin hektar alana sahip. Bunun yaklaşık 18 bin hektarında sulu tarım yapılıyor. Araziye şeker fasulyesi, çilek ekiyoruz. Bunun yanında ekilen karpuzların ağırlığı 20 kilograma kadar ulaşıyor. Çilek, mısır, fasulye ekiyoruz. Çileklerimizi İstanbul ve Alanya'ya kilogramı 5-6 lira arasında ayağımızda satıyoruz. Pazarlama sorunumuz yok. Şeker fasulyesi Türkiye'de ender ekilen yerlerdendir. Burası deniz seviyesi bin 300 ile bin 500 civarında olduğu için kuru fasulye çok lezzetli. Bunda da pazarlama sorunumuz yok. Yaklaşık bin 500 hektar alana kuru fasulye ekiliyor. Kilogramını ise 5-6 liradan satıyoruz."

Göynem Mahalle Muhtarı Yakup Çin ise, bölgede 20 yıldır çiftçilik yaptığını dile getirdi.

Yaklaşık 2,5 dekarı örtü altı olmak üzere toplam 10 dekar alanda çilek üretimi yaptığını kaydeden Çin, "Üretimimiz oldukça iyi. Pazarlama sorunu yok. Ürünlerimizi organik yetiştiriyoruz. İstanbul ve Alanya'dan tüccarlar ayağımıza kadar gelip alıyorlar." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.