Antalya

Antalya'da 3. etap raylı sistem çalışmaları

10:31 01 Ekim 2017
Antalya'da 3. etap raylı sistem çalışmaları

Başbakan Binali Yıldırım'ın, Antalya Büyükşehir Belediyesi 3. Etap Raylı Sistem Projesi'yle ilgili Yüksek Planlama Kurulu Kararı'nı imzaladığı bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, ilk başkanlık döneminde Antalya'yı raylı sistemle tanıştıran Başkan Menderes Türel, yeniden göreve gelmesiyle Meydan-Havaalanı-Aksu güzergahındaki 2'nci etabı da vatandaşların hizmetine sunmuştu.

Antalya şimdi de 26 kilometrelik Varsak- Meltem arasındaki 3'üncü etap raylı sistem hattıyla tanışmaya hazırlanıyor.

Türel'in göreve geldiği günden bu yana Antalya'ya kazandırmak için yoğun mesai harcadığı 3'üncü etapla ilgili son viraj da geçildi. Başbakan Binali Yıldırım'ın Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararını imzalamasıyla mega projenin hayata geçmesine yönelik son adım da atılmış oldu.

Varsak'tan başlayarak otogar, üniversite, adliye ve Meltem Mahallesi, devlet hastanesi istikametinden müze bölgesine uzanacak üçüncü etap raylı sistem yaklaşık 26 kilometre uzunluğunda olacak.

Ayrıca mevcut nostaljik tramvay sistemi de tümüyle yenilenerek bu yeni hatta bağlanacak. Böylece Antalya'nın en önemli noktalarına, örneğin havaalanına, otogara, üniversiteye, adliyeye, hastaneye, Kalekapısı'na doğrudan raylı sistemle ulaşılabilecek.

Resmi ve hukuki süreci YPK kararının imzasıyla tamamlanan 3'ncü etap için Antalya Büyükşehir Belediyesi vakit kaybetmeksizin ihale ve yapım çalışmalarına başladı.

Üç aylık sürede dev projenin ihale işlemlerinin tamamlanarak, yılbaşından önce inşaatına başlanması hedefleniyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.