Antalya

"Antalya'nın Deniz ve Kıyılarının İklim Değişikliğine Adaptasyonu" projesi

14:53 07 Ekim 2017
"Antalya'nın Deniz ve Kıyılarının İklim Değişikliğine Adaptasyonu" projesi

Antalya'da, "Antalya'nın Deniz ve Kıyılarının İklim Değişikliğine Adaptasyonu" projesinin tanıtımı yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı'nın (TUDAV) yürüttüğü "Antalya'nın Deniz ve Kıyılarının İklim Değişikliğine Adaptasyonu" adlı AB projesinin lansmanı, Antalya Kültür Merkezi Perge Salonu'nda gerçekleştirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanlığının yürütücüsü, TUDAV'nın proje ortağı olduğu Merkezi Finans ve İhale Biriminin (CFCU) "Türkiye'de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı" kapsamında hibelendirilen AB projesinin tanıtımı kapsamında sunumlar gerçekleştirildi.

Antalya'nın deniz ve kıyılarının iklim değişikliğine karşı risk yönetimi stratejisinin hazırlanmasını amaçlayan proje, Antalyalıların bu konuda bilinçlendirilmesini sağlamayı amaçlıyor.

İki yıl sürecek proje kapsamında turizm, balıkçılık, biyolojik çeşitliliği, tarihi ve doğal mirasları korumak için alınması gereken önlemlerin belirlenebilmesi için farklı tarihlerde aktiviteler yapılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, hazırlanan projenin herkesin, dünyanın projesi olduğunu ifade etti.

Konunun uzmanı akademisyenleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Türel, halkın bilinçlenmesinin projenin en önemli ayaklarından biri olduğunu vurguladı.

"Bize tarihimiz, doğamız, atalarımızdan miras değil, gelecek nesillerin bize emanetidir." ifadesini kullanan Türel, şunları kaydetti:

"Bu değerleri iyi şekilde gelecek nesillere taşıyabilmemiz gerekiyor. Sektörel bazda projenin nihai yararlanıcıları ise elbette ki turizm sektöründeki vatandaşlarımız, balıkçılarımız, kıyı alanlarında tarım sektöründen yararlanan çiftçilerimiz olacak. Bu kapsamda sivil topluk kuruluşlarımız, üniversitelerimiz, arkeologlar ve katılım sağlamak isteyen gönüllülerle de işbirliği meselesini önemsiyoruz. Bu hepimizin projesi. Aslında bu hepimizin, bütün dünyanın bir projesi."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.