Antalya

Fenalaşan halk otobüsü şoförünü yolcular sakinleştirdi

14:31 10 Ekim 2017
Fenalaşan halk otobüsü şoförünü yolcular sakinleştirdi

Antalya'da seyir halindeki özel halk otobüsünün fenalaşan sürücüsünü bir yolcunun "Sen başarırsın güzel kardeşim" diyerek sakinleştirmesi ve o anlarda yaşananlar aracın güvenlik kamerasına yansıdı.

Antalya'da Varsak-Lara seferini yapan 07 AU 0233 plakalı otobüsün sürücüsü Mehmet Raci Alan, Muratpaşa ilçesi Mevlana Caddesi'nde seyir halindeyken fenalaştı.

Durumu fark eden bazı yolcular, Alan'ı konuşarak sakinleştirmeye çalıştı. Bir ara durdurduğu otobüsü yeniden hareket ettiren Alan, çektiği ağrıya rağmen duraktan yolcu almaya devam etti.

Bu sırada 112 Acil Servis ekiplerini arayan yolculardan Kenan Çakmak, sürücüyle sürekli konuşarak aracın bir akaryakıt istasyonu girişinde durmasına yardımcı oldu. Ambulansla özel hastaneye kaldırılan Alan'ın böbrek taşı rahatsızlığı yaşadığı öğrenildi.

Tedavisinin ardından sürücü Alan, taburcu edildi.

Yolcu Kenan Çakmak, Kızılarık Mahallesi'nden otobüse bindikten kısa süre sonra sürücünün başının sağa doğru düştüğünü fark edince harekete geçtiğini dile getirdi.

Sürücünün kendisine "İyi değilim" dediğini anlatan Çakmak, "Hemen 112'yi aradım. Onların da bazı talimatları oldu. Sürücünün bilincini açık tutmaya, sakinleştirmeye çalıştım. Kendisine 'Hadi canım kardeşim. Sen başarırsın güzel kardeşim. Bir şeyin yok." diyerek sakinleştirdim. Otobüs doluydu. Hiç kimsenin burnu kanamadan bu olayı atlattığımız için mutluyum." diye konuştu.

Sürücü Alan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, böbrek taşı rahatsızlığı nedeniyle büyük bir acı çektiğini ifade etti. Yolcuların güvenliği için otobüsü park ettiğini aktaran Alan, "Hastanedeki tedavimin ardından işe gittim. Çalıştığım özel firma iş akdimin feshedildiğini söyledi. 'Neden' diye sorduğumda, hasta olduğumu, direksiyon başında rahatsızlandığım için işten çıkarıldığımı söylediler." dedi.

- İşverenin işten çıkarma gerekçesi

Otobüs firmasının yönetim kurulu başkanı Mehmet İnce ise Alan'ın daha önce de aynı şekilde 3-4 defa rahatsızlanarak yedek şoför istediğini savundu.

Yaşadığı tüm rahatsızlıklarda Alan'ın kalp krizi geçirdiğini belirttiğini ancak herhangi bir rapor getirmediğini aktaran İnce, "Halka da 'kalp krizi geçiriyorum' diyor ve paniğe neden oluyor. Bu arkadaş haftada 3-4 gün çalışıyor, sürekli izin istiyor. Otobüsü kullanamayacağını belirterek, yedek şoför istiyor. Bunların hep kayıtları var. Halkı da bizi de zor durumda bırakıyor. Olaydan sonra bir gün kendisine ve eşine ulaşamadık. Sürekli yanlış beyanlarda bulunmasından rahatsız olduk. Vatandaşın güvenliğini de tehdit eden bir kişiyle yolumuzu ayırma kararı aldık." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, otobüste yaşananlar aracın güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.