Antalya

Demre'deki yayla yolları genişletiliyor

16:54 11 Ekim 2017
Demre'deki yayla yolları genişletiliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Demre’nin Yatıkardıç Yaylası’na ulaşımı kısaltmak üzere yeni yol açma çalışması başlattı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi vatandaşın konforlu ve güvenli ulaşımı için Antalya’nın dört bir yanında yol ve asfalt hizmetlerini aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, bu kapsamda Demre’nin Beymelek Yatıkardıç Yaylası’na ulaşım için dağları kırarak yeni yol açıyor.

Daha önce yaylaya ulaşabilmek için Finike üzerinden bir güzergahı takip etmek zorunda olan Demreliler, çalışmaların tamamlanmasıyla yaylaya çok daha kestirme bir yoldan, kısa sürede ulaşabilecek. Demre merkezine bağlanacak yayla yolu, güvenli ve konforlu ulaşım sağlayacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, Demre Koordinatörü Veli Sertbaş ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi.

İsa Akdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in talimatları doğrultusunda çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Akdemir, şunları kaydetti:

"1500 metre rakımlı Yatıkardıç Yaylamızda özellikle Beymelek halkımız konaklıyor. Yolumuz açılmadan önce Finike üzerinden yaylaya çıkılıyordu. Hem mesafe uzuyor hem çok zaman alıyordu. Yeni yol ile şimdi Demre içinden geçilecek ve yaylaya ulaşılacak. Yaylada yaşayan halkımız artık daha kısa ve ulaşımı daha güvenli yoldan geçecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.