Antalya

"Türk sinemasını dizilerle uluslararası boyuta taşıdık"

11:12 23 Ekim 2017
"Türk sinemasını dizilerle uluslararası boyuta taşıdık"

AYŞE YILDIZ - Yönetmen, yapımcı ve senarist Osman Sınav, Türkiye'nin sinema sektörünü uluslararası boyuta dizilerle taşıdıklarını belirterek, "Sinemanın da filmlerle biraz uluslararası boyutta başarı göstermesi lazım." dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 54'üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali'nde "Onur ödülü" alan Sınav, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'nın Türk sinema tarihi ile özdeşleştiğini söyledi.

Uluslararası Antalya Film Festivali'nin köklü ve sinema tarihine ışık tutan bir festival olduğunu ifade eden Sınav, açılış galasında kendisine verilen "Onur ödülü"nden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Antalya'nın Yeşilçam'daki yerinin önemli olduğunu söyleyen Sınav, "54. Uluslararası Antalya Film Festivali 'Başrolde sen varsın Antalya' sloganıyla düzenlendi. Aslında Yeşilçam'ın başrolünde de hep Antalya vardır. Bu kurumsal yapının devam etmesi lazım. Büyüyerek, önüne yeni hedefler koyup devam etmesi gerekiyor." diye konuştu.

Türkiye'de dizi yapmaktan, çok fazla sinema yapılamadığını dile getiren Sınav, dizilerin gelişmesinin de sinema açısından önem taşıdığını bildirdi.

- "Bizim her şeyimiz, her günümüz sinema"

"Sonuçta dizi de bizim için sinema da ama dizilerde çok önemli bir şeyi başardık. Türkiye'yi bir anlamda sinema sektörünü uluslararası boyuta taşıdık. Sinemanın da filmlerle biraz uluslararası boyutta başarı göstermesi lazım. Yani Türk sinemasının artık emperyal bir sinema olması ve uluslararası bir sinema alanında söz sahibi olması lazım. Bunun için de adımlar atılması gerekiyor." diyen Sınav, bunun başarılabilmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

Sinema alanında yakalanan başarıların devamlılığının önemli olduğuna dikkati çeken Sınav, Türk sinemasının önemli, kültür coğrafyasında hep var olduğunu kaydetti.

Osman Sınav, "Bizim coğrafyamızda sinema o kadar güzel bir yerde ki. Bizim her şeyimiz, her günümüz sinema. Dünyanın en köklü sinema kültürüne sahibiz, bunu uluslararası alanda perdelere taşımamız lazım." ifadelerini kullandı.

Sinema alanında yeni gençler yetiştiğini ifade eden Sınav, yeni yeteneklerin umut verici olduğunu, çok güzel yeni çıkışlar yapıldığını anlattı.

Üzerinde çalıştığı yeni projelere bulunduğunu belirten Sınav, "Bu hafta yeni bir dizinin çekimine başlayacağım. Bir Karadeniz hikayesine başlıyorum. 'Sen Anlat Karadeniz' dizisi heyecan verici. Sosyal sorumluluk yanı da var. Kadın hikayesi üzerinden Karadeniz'de bir 'survivor' gibi. Dramatik bir aşk hikayesi, çok da heyecanlı. Aralık sonunda gösterime başlıyor." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.