Antalya

Hafriyat toprağı ve inşaat atıkları belediye kontrolünde

14:37 02 Kasım 2017
Hafriyat toprağı ve inşaat atıkları belediye kontrolünde

Antalya'da hafriyat toprağı ile inşaat ve yıkıntı atıklarının toplanması, değerlendirilmesi ve bertaraf edilmesi artık Antalya Büyükşehir Belediyesi Hafriyat Yönetim Planı kapsamında yönetilecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, hafriyat toprağı, inşaat yıkıntı atıkları yönetmeliği kapsamında Çevre Kanunu uygulama yetkisi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının oluru ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına devredildi.

Bu yetki ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı, hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının yönetimi, denetimi ve idare yaptırım uygulama yetkisine sahip oldu.

İlgili yönetmelikte adı geçen hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları, asfalt atığı ve bitkisel toprak türündeki atıklar Büyükşehir Belediyesi Antalya Hafriyat Yönetim Planı çerçevesinde lisanslandırılan firmalara ait atık taşıma belgeli araçlarla, hafriyat atığı üreticisi firma ve şahısların bulunduğu ilçe belediyesine başvurarak alacakları atık taşıma kabul belgesi ile lisanslı depolama sahalarında bertaraf edilecek. Uygun kısımlarını geri dönüştürerek çevre kirliliğinin önüne geçecek.

Belediyenin ilgili birimleri, kaçak döküm ve kazı işlerini denetleyerek, kanun çerçevesinde gerekli idari yaptırımları uygulayacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.