Antalya

Yardıma muhtaç çocuklar için bin 300 kilometre pedal çevirdiler

18:11 04 Kasım 2017
Yardıma muhtaç çocuklar için bin 300 kilometre pedal çevirdiler

Kırsal kesimlerde yaşayan çocuklara giyim ve kırtasiye desteği için düzenlenen etkinlikte bisikletçiler bin 300 kilometre pedal çevirerek Antalya'ya ulaştı.

Merkezi ABD'de bulunan Aziz-Gwen Sancar Vakfı'nın, Türkiye'de kırsalda yaşayan çocuklara giyim ve kırtasiye desteği amacıyla organize ettiği bisiklet turu, Antalya'nın Kemer ilçesinde tamamlandı.

Aziz-Gwen Sancar Vakfı Başkanı Dr. Bülent Ender başkanlığındaki 6 kişilik bisikletli grubu, Deniz Caddesi'ne geldi. Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel ve beraberindekiler, sporculara çiçek vererek teşekkür etti.

Bisikletliler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu etkinliğe Nobel ödüllü Aziz Sancar'ın da destek verdiği belirterek, programı Türkiye'deki yardıma muhtaç çocukların yararına düzenlediklerini söyledi.

Bunun aslında ABD'de yapılan bir kampanyanın parçası olduğunu belirten Suyabatmaz, tura Çanakkale'den başladıklarını ve bin 300 kilometre pedal çevirdiklerini anlattı. Çanakkale'den Antalya'ya 13 günde ulaştıklarını anlatan Suyabatmaz, "Türkiye'yi tanıtmak için tarihi ve turistik yerlere de uğradık. Çocuklar için bir umut olmak için pedal çevirdik." dedi.

Özellikle köylerde okuyan ve kış aylarında okula yürüyerek gitmek zorunda kalan çocukların giyim ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak için tur düzenlediklerini hatırlatan Suyabatmaz, "Daha önce bu turu 2014'te yaptık. Yaklaşık 700 çocuğa mont, bot gibi malzemeler ulaştırılmıştı. Bu sene ise binin üzerinde çocuğa yardım eli uzatılmış olacak." diye konuştu.

Turun sonunda büyük bir farkındalık yarattıklarını bildiren Suyabatmaz, tur boyunca trafikte herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını ancak iki defa bisikletlerinin lastiklerinin patladığını dile getirdi.

Vakıf Başkanı Dr. Ender ise Aziz Sancar'ın tura büyük desteği olduğunu ve kendisinin maddi anlamda da yardımda bulunduğunu kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.