Antalya

Başkan Böcek'ten kız öğrenci yurduna ziyaret

13:48 07 Kasım 2017
Başkan Böcek'ten kız öğrenci yurduna ziyaret

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında beş yıldızlı otel konforuyla hizmete açılan Zübeyde Hanım Kız Öğrenci Yurdu'nu ziyaret etti.

Konyaaltı Belediyesinden yapılan açıklamada, belediye tarafından kız öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamak üzere Liman Mahallesi’nde kız öğrenci yurdunun geçtiğimiz aylarda açıldığı ifade edildi.

2017-2018 eğitim-öğretim yılında "Zübeyde Hanım" ismiyle hizmete açılan kız öğrenci yurdu, beş yıldızlı otel konforunda. Yurtta 4 kişilik odalar, 7/24 gece görüş kameralı güvenlik sistemi, kahvaltı ve akşam yemeği, internet, ısıtma ve soğutma sistemi, etüt odaları, çamaşır yıkama ve ütü odası, dinlenme odaları, yemekhane, mescit ve üniversiteye servis hizmeti sunuluyor.

Zübeyde Hanım Kız Öğrenci Yurdunu ziyaret eden Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek, Antalya’da öğrenci sayısının her geçen yıl arttığına dikkat çekerek, öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamanın sosyal belediyeciliğin gereklerinden biri olduğunu kaydetti.

Başkan Böcek, "Biz de özellikle kız öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılamak üzere yurdumuzu bu eğitim öğretim döneminde hizmete açtık. 4 kişilik odalar, ısıtma-soğutma sistemi, etüt odaları, kahvaltı-akşam yemeği ve servis hizmetiyle öğrencilerimize sıcak bir aile ortamı sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Zübeyde Hanım Kız Öğrenci Yurdu’nda kontenjanın açtıkları ilk haftada dolduğunu aktaran Böcek, şehir dışından Antalya’ya üniversite eğitimi almak için gelen kız öğrencilerin ailelerinin de tercihi olduklarını vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.