Antalya

Korkuteli'ne sulama tesisi

18:20 13 Kasım 2017
Korkuteli'ne sulama tesisi

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü tarafından Korkuteli ilçesi Başpınar Mahallesinde 2 bin dönüm araziyi sulayacak kapalı sistem sulama tesisi hizmet vermeye başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) tarafından yaklaşık 800 bin liraya mal olan Korkuteli Başpınar Tarım Sulama Tesisinin ilçeye kazandırıldığı belirtildi.

Başpınarlı çiftçilerin yüzünü güldürecek olan sistem, inşa edilen modern bir depoda topladığı suyu kilometrelerce boru hattı ile tarım arazilerine iletiyor.

Burada da belirli aralıklarla yerleştirilen su alım vanaları ile çiftçilerin kolayca suya erişmesini sağlıyor. Vatandaş, hemen yanı başındaki vanadan zahmetsizce arazisini sulama imkanına kavuştu. Yeni sistem ile hem verimlilik arttı, hem de iş gücü ve taşıma maliyetinden tasarruf sağlandı.

Tarım Sulama Tesisi, 2 bin dönüme yakın tarım arazisinin sulama sorununu ortadan kaldırdı. Sulama alanından 60 metre yüksekte yer alan ve bir adet derin kuyu su pompası ile beslenen 250 metreküplük su deposuna çeşitli çaplarda 7 bin 556 metre boru bağlantısı yapıldı. 7 bin 556 metrelik bu boru hattı çepeçevre araziyi dolaşırken üzerine yerleştirilen 73 adet su alım vanası ile tarım arazilerine su çıkışı sağlandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.