Antalya

Afetzedelere ücretsiz fide dağıtılacak

11:07 18 Kasım 2017
Afetzedelere ücretsiz fide dağıtılacak

Kumluca'daki fide üretim tesislerinin hazırladığı ortak proje kapsamında Kumluca, Finike, Demre ve Kaş bölgesinde hortum afetinden zarar gören tüm çiftçilere, seralarına dikecekleri fideler ücretsiz olarak dağıtılacak.

Yüksel Tohumculuk Akdeniz Bölge Müdürü Türker Demiröz ve Duran Fide Tesisleri Sahibi Ziraat Mühendisi Ergun Duran, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Yüksel Tohumculuk Akdeniz Bölge Müdürü Türker Demiröz, yaşanan hortum afetinde bölge çiftçisinin büyük zarar gördüğünü söyledi.

Firma olarak ilçede faaliyet gösteren fide tesisleriyle birlikte bölge çiftçisinin zor günlerinde yanında olmak istediklerini ifade eden Demiröz, "Hortum afeti yaşandığı andan itibaren gelişmelerin takipçisi olduk. Üzüntülerimizi üreticilerimizle paylaştık. Sadece paylaşmak yetmiyor, bir şeyler yapmak gerekiyordu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün tespit ettiği afette zarar gören tüm üreticilerimiz, Yüksel Tohumculuğa ait hangi çeşidimizden ekmek isterse o çeşidin tohumunu karşılamaya hazırız." dedi.

Kumluca Duran Fide Tesisleri sahibi ziraat mühendisi Ergun Duran, afette zarar gören örtü altı sebze üreticisi çiftçilerin, seralarında üretecekleri ürünlerin fideleri yetiştirme konusunda gereken desteği sağlayacaklarını belirtti.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da duyarlılıklarından dolayı Yüksel Tohumculuk ve Duran Fide sahiplerine teşekkür ederek, çiftçilerin mağduriyetinin bir nebze olsa da giderilmesini istediklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.