Antalya

Demre'de "Noel Baba Meydanı" düzenlemesi

16:41 29 Kasım 2017
Demre'de "Noel Baba Meydanı" düzenlemesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Demre Noel Baba Meydanı törenle hizmete açıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, açılışa, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Demre Kaymakamı Muraz Uz, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Rusya Antalya Başkonsolosu Mirdzhalol Khusanov ve Demreliler katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Türel, Demre'nin yaşadığı hortum felaketinin yaralarının sarıldığını ifade ederek, "Demre-Finike- Kumluca bölgesinde bir hasar tespiti yapmıştık. Büyükşehir olarak bütün imkanlarımızı seferber ettik, aşevi kurduk, acil nakdi yardım, gıda yardımları yaptık, ekiplerimiz temizlik ve tamirat çalışmaları yaptılar. Hortum afeti nedeniyle hükümetimizin yapacağı 10 milyon lira yardım Antalya Valiliği kasasına bugün itibariyle girmiştir. En kısa şekilde inşallah yaraları saracağız." dedi.

Demre Noel Baba Meydanı ve cadde düzenlemelerini 8 ay gibi kısa bir sürede tamamladıklarını kaydeden Türel, şöyle devam etti:

"31 Mart'ta burada bir temel atmıştık. Noel Baba Meydanı, Cumhuriyet Meydanı, Müze Caddesi düzenlemesi projesini 8 ay önce başlattık ve şimdi açılış için geldik. Eskiden bu hizmetler senelerce bitmezdi. Demre Noel Baba Meydanı, Müze Caddesi, Cumhuriyet Meydanı uygulaması ile Demre ilçe merkezi şimdi bambaşka bir görünüme kavuşuyor.

Demremizde de bu güzel projemize yaklaşık 5 milyon liralık bir yatırım bütçesi ayırdık. Toplam 14 bin metrekare meydan ve bağlantı yolu bu proje kapsamında yenilendi. Antalya şehir merkezimizdeki Cumhuriyet Meydanı'nın adı meydandı biz el atıncaya kadar küçücük bir alandı aslında. Antalya Cumhuriyet Meydanı'nı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızda açtık ve güzel bir meydan haline geldi."

İnşaat sürecinde yaşanan sıkıntılara sabreden Demre halkına teşekkür eden Türel, "İlçeye 3,5 yılda 80 milyon liralık yatırım yapıldı. Demre halkı bizim gözbebeğimizdir. Demre için ne yapsak bize az gelir. Demre'ye sevgimizi sözde bırakmadığımızın ispatı da yaptığımız hizmetlerdir." dedi.

Açılış töreninin ardından şarkıcı Sümer Ezgü de bir konser verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.