Antalya

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepkiler

18:36 07 Aralık 2017
ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepkiler

Burdur, Antalya ve Isparta'da ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterildi.

Burdur'da Memur-Sen İl Temsilciği üyeleri, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayrakları ile toplanan İl Temsilciği üyeleri ve vatandaşlar, "Katil İsrail, işbirlikçi ABD" ve "Kudüs'e uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan attı.

Şube Başkanı Murat Bulut, şiddeti derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyetin Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlandığını, vicdan sahiplerinin sesi olarak ihtarda bulunmak üzere toplandıklarını söyledi.

Kudüs'ün insanlığın ortak mirası olduğunu vurgulayan Bulut, "ABD'nin bu hamlesi, dünyanın barış adası olmuş Kudüs'ü savaş gerekçesine dönüştürme amacı taşımaktadır." dedi.

Gruptakiler dua ettikten sonra dağıldı.

- Antalya

Saadet Partisi Kumluca İlçe Başkanı Ömer Arıtürk, düzenlediği basın toplantısında, ABD'nin aldığı kararın İslam alemine karşı yapılmış alçak ve küstah bir girişim olduğunu söyledi.

"Kudüs İslam'ındır ve İslam'ın kalacaktır." diye konuşan Arıtürk, Kudüs'ün terörist devlet İsrail'in başkenti olmasının Müslümanların asla kabul etmeyeceği bir durum olduğunu vurguladı.

Isparta'da sivil toplum kuruluşları ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterdi.

- Isparta

Isparta'da Mimar Sinan Camisi önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar, "Özgür Kudüs için ayaktayız", "Katil ABD Ortadoğu'dan defol", "Kudüs Müslümanlarındır, Kudüs halkı yalnız değildir" yazılı pankartlar taşıdı.

İHH Isparta Temsilcisi Osman Akçil, yaptığı açıklamada, insanlık tarihinin en kanlı dönemlerinin yaşandığı bir zaman diliminden geçildiğini söyledi.

Akçil, şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyetin Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırladığını ifade ederek, tarihsel gerçeklerini bilen ve dünyanın bu devrine itiraz eden vicdan sahiplerinin sesi olarak ihtarda bulunmak üzere toplandıklarını vurguladı.

İslam coğrafyasında günü kurtarma politikaları peşinde koşan devlet yöneticilerinin ikircikli tutumlarına karşı çıkarak, inancın ve tarihin verdiği güçle barışın sesinin hep birlikte yükseltilmesi gerektiğini vurgulayan Akçil, şöyle devam etti:

"Şiddetten boğulmuş, krizlerle boğuşan bütün insanlık, doğru ve adil bir söz bekliyor. Anadolu bu sözü söylemeye hazırdır. Ümmetin gönlü bu hakikate açıktır. Bu konudaki inancımız ve kararlılığımız tamdır. Şimdi bu inancı ve kararlılığı fiiliyata dökme zamanıdır. Kudüs'ün siyonizme başkent yapılmasını engellemek için harekete geçmek, birlikte ses vermek ve insanlığın beklediği o sözü söylemek için hep birlikte buradayız."

Bir süre slogan atan gruptakiler daha sonra dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.