Antalya

Manavgat'ta kaldırımlar artık "engelsiz"

16:42 15 Aralık 2017
Manavgat'ta kaldırımlar artık "engelsiz"

Büyükşehir Belediyesinin, Manavgat ilçesinde ana caddelerdeki kaldırımlara görme engelli bireyler için kabartmalı hissedilebilir yüzeyli yürüyüş yolları yaptığı bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, tüm projelerde engelli bireyler düşünülerek hayatlarını kolaylaştıracak önemli çalışmalara imza atıldığı belirtildi.

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Manavgat ilçesinde sorumluluk alanı içinde olan Antalya Caddesi ve İbrahim Sözen Caddesi'nde kaldırımlara görme engelliler için kabartmalı hissedilebilir yüzeyli yürüyüş yolları yapıldığı kaydedildi.

Görme engelli vatandaşların toplumsal alanlara katılımlarını kolaylaştırmak ve güven içinde ulaşımlarını sağlamak adına yapılan kaldırım çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağı aktarıldı.

Çalışmalar kapsamında ilçede yol ve kaldırım yenilemeleri nedeniyle yol seviyesinden düşük ya da yüksek kalan kanalizasyon kapaklarının da yol seviyesiyle eşit hale getirildiğine dikkat çekildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü İbrahim Büküş, kaldırımlarda görme engelli bireyler için yapılan çalışmaların uluslararası standartlara uygun olduğunu, daha güzel bir Manavgat için engelleri kaldırdıklarını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.