Antalya

"Darbeler ve Demokrasi"

16:27 21 Aralık 2017
"Darbeler ve Demokrasi"

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Finike'de düzenlenen konferansta, "Türkiye'de Darbeler ve Demokrasi" konusu ele alındı.

Finike Aquapark Düğün Salonundaki konferansta oturum başkanlığını Siyaset Bilimci Dr. Murat Yılmaz yaptı.

Konferansa, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasemin Abayhan, yazar-belgesel yapımcısı Harun Kaban ve çalışma hayatı uzmanı Tarkan Zengin konuşmacı olarak katıldı.

Çalışma hayatı uzmanı Tarkan Zengin ise 15 Temmuz'a kadar darbelerin Türkiye'nin değişmez kaderi olduğunu, 15 Temmuz'la bu darbeler parantezinin bir daha açmamak üzere kapatılmış olduğunu kaydetti.

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasemin Abayhan da doktor unvanı almış bazı FETÖ'cülerin tezlerine bakıldığında 27 Mayıs darbesiyle ilgili oldukları ve o zamanın gizli olan meclis tutanaklarını ele geçirerek tezlerini yazdıklarının görüldüğünü ifade etti.

Abayhan, "Demek ki 27 Mayıs öncesindeki bazı provokasyonları önceden çalışmışlar ve 15 Temmuz öncesinde bunu kullanmışlar. 15 Temmuz'u atlatmış olabiliriz ama şimdi bize düşen görev bundan sonra provokasyonların ve manipülasyonların kullanılmasına izin vermemek." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.