Antalya

Antalya Büyükşehir Belediyesinin ilçelerde içme suyu ıslah çalışmaları

22:11 27 Aralık 2017
Antalya Büyükşehir Belediyesinin ilçelerde içme suyu ıslah çalışmaları

Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü tarafından Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde içme suyu sorunlarının giderilmesine yönelik çalışmaların tamamlandığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, ASAT Genel Müdürlüğü tarafından ilçelerin içme suyu ihtiyaçlarına çözüm üretme çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.Özellikle yaz mevsiminde içme suyu sorunu yaşayan Alanya ve Gazipaşa ilçelerinin bazı bölgelerinde vatandaşlara kesintisiz ve sağlıklı içme suyu sağlamak amacıyla başlatılan çalışmaların sona erdiği belirtildi.

Açıklamada, şunlara yer verildi:

"17 milyon liralık Alanya, Gazipaşa Müteferrik İçme Suyu Yapım İşi kapsamında 4 adet 200 metreküp, 3 adet 100 metreküp ve 8 adet 50 metreküp kapasiteli depo yapılarak bağlantıları kuruldu.

Alanya için 195 bin metre, Gazipaşa için ise 119 bin metre polietilen ve çelik boru kullanılarak içme suyu isale hattı döşendi. Toplamda 314 kilometre boru hattı tamamlanmış oldu. İki ilçenin özellikle yaz aylarında su sıkıntısı çeken mahalleleri artık sorun yaşamayacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.