Antalya

Kumluca'da "İslam Dünyası ve Kudüs" konulu konferans düzenlendi

19:13 30 Aralık 2017
Kumluca'da "İslam Dünyası ve Kudüs" konulu konferans düzenlendi

Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, "Kudüs düşerse Türkiye düşer, Suriye'nin düştüğü duruma düşeriz. Mescidi Aksa, Kudüs bizim için bu yüzden gelecek davamızdır." dedi.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde Kardeşlik ve Dostluk Derneği tarafından ilçe belediyesinin konferans salonunda, "İslam Dünyası ve Kudüs" konulu konferans düzenlendi.

Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, burada yaptığı konuşmada, tarih boyunca zalimin karşısında, mazlumun yanında olan bir ecdadın torunları olarak bugün yine zulüm altında olan Filistin'in yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Dünyada sermayenin sadece 62 kişinin elinde olduğunu, bunların da kendi aralarında yediye ayrıldığını anlatan Dilipak, "Dünyada 300 milyon aç çocuk var. Biz 10 yıl önce 300 milyon dolar alabilmek için IMF'nin kapılarında bekliyorduk. Bugün Suriyeli çocuklar için yedi milyar dolar harcıyoruz. Merkez Bankası'nın rezervlerini zorluyorlar. Borsayı, doları istedikleri gibi patlatamıyorlar. PKK'yı, FETÖ'yü, PYD'yi üstümüze salıyorlar. Yine de bizi dağıtamıyorlar." diye konuştu.

Dilipak, dünyada güçlü bir devlet olmak için güçlü donanmaya, orduya, ekonomiye sahip olmak gerektiğini belirterek, günümüz insanlığının en büyük sorununun çalışmamak, okumamak ve üretmemek olduğunu dile getirdi.

Ailelere, "Çocuklarınızı iyi yetiştirin, okullardaki eğitimle yetinmeyin." çağrısında bulunan Dilipak, şunları kaydetti:

"Beyler eşlerinize evlerinizde daha az iş yaptırın ki okusunlar. Kudüs bizim için dindir, Mecusi ve Hristiyanlar için mukaddestir. Çünkü onlar için Hz. İsa'nın doğduğu ve dirileceği yerdir. Bakın Osmanlıyı batıran Filistin toprakları olmuştur. Yiğit düştüğü yerden kalkar. Yahudi ve Mecusilerin hedefi Dicle ve Fırat arasındaki topraklardır, yani Mezopotamya'dır. Kudüs düşerse Türkiye düşer, Suriye'nin düştüğü duruma düşeriz. Mescidi Aksa, Kudüs bizim için bu yüzden gelecek davamızdır. Filistin Müslüman olmasa bile Kudüs bizim için mukaddes olmasa bile Mescidi Aksa, Türkiye için gelecek davasıdır. Allah cahil ve zalim bir topluluğa yardım etmez."

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya etkinliğin sonunda gazeteci Dilipak'a günün anısına bir plaket verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.