Antalya

Üzümdere Irmağı'nın su seviyesi yükseldi

15:17 09 Ocak 2018
Üzümdere Irmağı'nın su seviyesi yükseldi

Antalya'nın Akseki ve İbradı ilçelerinde etkili olan son yağışların ardından Oymapınar Barajı'nı besleyen Üzümdere Irmağı'nın su seviyesi yükseldi.

Bölgede aralıklarla etkili olan yağış sonrası barajları besleyen Üzümdere Irmağı'nın su seviyesinde artış gözlendi. Bölge sakinleri, yağışlar öncesinde ırmağın eylül ayında küçük göletler haricinde tamamen kuruduğunu, son yağışlarla birlikte su seviyesinin yaklaşık 3 ila 5 metre arasında yükseldiğini belirtti.

Irmaktaki su seviyesinin yükselmesi, Oymapınar ve Manavgat barajlarının su seviyesini de artırdı. Yağışlar ve derelerin beslediği barajların su seviyesinin yükselmesi, Manavgat Irmağının da su seviyesinin artmasına neden oldu.

Handos mevkisinde restoran işleten İbrahim Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yağmurun aralıklarla etkili olmasının taşkınları önlediğini söyledi.

Oymapınar Barajında balık avlayan Ramazan İşbilir de Üzümdüre'den gelen suyla Oymapınar Baraj gölünde su seviyesinin yükseldiğini ifade etti.

DSİ 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun da Manavgat çayının büyük dere olduğunu, yapısı kireç taşını oyduğu için suyun kışın yüzeyden yazın ise toprak altından geçtiğini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.