Antalya

Lisenin koridorları tema sokaklarına dönüştü

15:24 14 Ocak 2018
Lisenin koridorları tema sokaklarına dönüştü

Kumluca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından okul koridorlarında tarih, medeniyet, kültür, edebiyat, sanat sokakları oluşturuldu.

Kumluca Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Kadriye Girgin, yaptığı açıklamada, her şeyin eğitim aracına dönüşebileceği düşüncesiyle okul koridorlarında tarihin önemli gelişmeleri yansıtacak şekilde renkli, dikkat çekici notlara dönüşen çeşitli temalarda sokakları oluşturduklarını belirtti.

Öğrencilerin katkılarıyla koridorları her biri ayrı konuda, tarihi zenginlikleri, kültürel mirası yansıtan kıyafetler, araç gereçlerin yanı sıra duvarlarda tarihe dair önemli kavram ve gelişmeleri yansıtan pano ve afişlerle süslediklerini dile getiren Girgin, "Bu sayede öğrencilerimiz tarihi hissetme, ona dokunma fırsatı bulmaktadırlar. Bu çalışma sayesinde öğrencilerimizin bilgilerini pekiştirme olanağı sağlamanın yanı sıra tarihlerini ve kültürel miraslarını koruma ve sürdürme bilinci ile yetişen bir nesil yetiştirmek hedeflenmiştir." ifadelerini kullandı.

Girgin, okulda, "geçmişini bilmeyen, geleceğe yön veremez, tarihini bilmeyen bugünkü coğrafyasını koruyamaz" bilinciyle öğrenciler ve öğretmenlerin geçmiş yıllara ait evlerinden getirdikleri kültürel eserlerle yaşayan tarih müzesi oluşturulduğunu da aktararak, kendilerine desteklerini esirgemeyen araştırmacı yazar Turgut Eken, yörenin ileri gelenlerinden Süleyman Yaraş ve Akdeniz Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Araştırma Görevlisi Özden Güzel'e teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.