Antalya

Savaş mağduru çocuklar düzenlenen gezide eğlendi

13:32 19 Ocak 2018
Savaş mağduru çocuklar düzenlenen gezide eğlendi

Savaş mağduru Suriyeli 10 çocuk, Deniz Feneri Derneği Akdeniz Temsilciliği tarafından düzenlenen gezide keyifli bir gün geçirdi.

Ülkelerindeki iç savaşta vücutlarının çeşitli bölgelerinden yaralanan ve Türkiye'ye geldiklerinde Antalya'da rehabilitasyon sürecine alınan 6 ila 10 yaş arası 10 çocuk, Deniz Feneri Derneği Akdeniz Temsilciliği tarafından düzenlenen geziyle moral buldu.

Antalya Akvaryum, Zıpzıp Park ve Dinopark gibi eğlence mekanlarında gönüllerince eğlenen savaş mağduru miniklere, dernek gönüllüleri ve çalışanları eşlik etti.

Derneğin Akdeniz Temsilcisi Ahmet Sargın, yaptığı açıklamada, 2'si yetim, 8'i ise Suriye'nin farklı bölgelerindeki çatışma ve bombardımanlarda yaralanan 10 çocukla, keyifli bir gün geçirdiklerini anlattı.

Sargın, mağdur olan çocukların bir süre de olsa yaşadıklarını unutmalarını arzuladıkları için böyle bir etkinlik düzenlediklerini kaydetti.

Dernek olarak hem Suriye'den gelen mültecilere, hem de ayrım yapmadan ihtiyaç sahibi her çocuğa, bağışçıların desteklerini ulaştırmaya gayret ettiklerini ifade eden Sargın, "Tabi bu gezi etkinliğindeki çocuklarımızın bir travma yaşadıklarının bilincindeyiz. Bu sebeple onlara ağabeylik, ablalık yapacak gönüllü ve çalışanlarımızla birlikte güzel bir program yaptık. Gün boyu çocuklarımız gönüllerince eğlendiler. Eğer bir anlık dahi olsa yaşadıklarından uzaklaştırabildiysek ne mutlu." dedi.

Sargın, Deniz Feneri Derneği olarak ihtiyaç sahiplerine ayni ve nakdi yardımları ulaştırmanın görevleri olduğunu, ancak bu tarz projeleri de gerçekleştirmenin toplum açısından faydalı olacağına inandıklarını belirtti.

Bu nedenle sosyal programlar için de tüm hayırseverlerden destek beklediklerini belirten Sargın, "Bu etkinliğimizde de bizden desteklerini esirgemeyen Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Akvaryum ve Dinopark yetkililerine teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.