Antalya

Okullarda karne heyecanı

19:32 19 Ocak 2018
Okullarda karne heyecanı

Akseki'de, 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi sebebiyle karne töreni düzenlendi.

Akseki Aysel Güleç Anaokulu, Cevizli İlkokulu ile Cevizli Anadolu ve İmam Hatip Ortaokullarında düzenlenen törene Akseki Kaymakamı Muhammed Emin Nasır, İlçe Milli Eğitim Müdürü İmdat Mithat Bağcı, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kaymakam Nasır, bir ülkenin gelişmesi için iyi eğitim almış, kendisini yetiştirmiş gençlere ihtiyaç olduğunu söyledi.

İlçede eğitim başarı seviyesi ve çocukların iyi eğitim alması için başta Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere tüm kurumların üzerine düşen görevi yaptıklarını dile getiren Nasır, şöyle konuştu:

"Bugün öğrencilerimiz karnelerini alarak 15 günlük tatile giriyor. İlkokul, ortaokul ve lisede öğrenim gören öğrencilerimizin karnelerde zayıf olabilir. Bu konuda anne babalara büyük iş düşmektedir. Anne babalar zayıf not için çocuklarına kızmak yerine destek olmalı, sahip çıkmalıdır. Çocuklara gereken destek verildiğinde ikinci yarıda zayıf notlar düzelecektir. Dersleri çok iyi olan öğrencilerimiz de iyi notlardan dolayı rehavete kapılmamalıdır."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mithat Bağcı da sorunsuz şekilde eğitim öğretim yılının birinci dönemini tamamladıklarını belirtti.

İlçede eğitim başarı seviyesinin yükseltilmesi için öğretmenler, öğrenciler ve velilerin işbirliği içerisinde çalıştığını anlatan Bağcı, karnesinde zayıf olan öğrencilerin bunu ikinci dönem telafi edebileceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından öğrencilere karneler dağıtıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.