Antalya

Antalya Valisi Karaloğlu:

17:52 02 Şubat 2018
Antalya Valisi Karaloğlu:

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Okul servisleri bize bildirdiği şoför dışında kimseyi çalıştıramaz, çalıştırmak istediği takdirde bize bildirecek ve gerekli araştırmalar sonunda uygun ise izin vereceğiz." dedi.

Vali Karaloğlu, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı ikinci değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, Antalya'da da okulları, birinci, ikinci ve üçüncü önceliği olan okullar diye gruplara ayırdıklarını söyledi.

Bunların 16 tanesinin bakanlığının kent güvenlik sitemine entegre olduğunu ifade eden Karaloğlu, "Bizim amacımız en kısa zamanda bütün okulların entegresini sağlamak." dedi.

Okul kantinleri konusuna da büyük önem verdiklerini dile getiren Karaloğlu, okul kantinleriyle ilgili Milli Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa çıkarmış olduğu bir yönetmeliğin bulunduğunu belirtti.

Okul servisleriyle ilgili birçok toplantı gerçekleştirdiklerini ve bazı kararlar aldıklarını dile getiren Karaloğlu, bu kararların 2018-2019 eğitim öğretim yılında tam olarak hayata geçirileceğini ifade etti.

Herhangi bir suça bulaşmış insanların okul servislerinde şoför olamayacağını beliten Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Biz bu konuyla ilgili hazırladığımız genelgeyi hem merkeze hem de ilçelere gönderiyoruz. Emniyetimize, jandarmamıza soracağız eğer o yönetmelikte sayılan suçlardan birisini şoförler işlemişse 'sen bu şoförle öğrencimizi taşıyamazsın, sen bizim kriterlere uygun şoför bul' diyeceğiz. Okul servisleri bize bildirdiği şoför dışında kimseyi çalıştıramaz, çalıştırmak istediği takdirde bize bildirecek ve gerekli araştırmalar sonunda uygun ise izin vereceğiz."

Toplantıya, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, İl Jandarma Komutanlığı Tuğgeneral Cengiz Yıldız ve çok sayıda kurum kuruluş temsilcisi katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.