Antalya

Antalya'dan Hindistan'a ticaret köprüsü

13:31 06 Şubat 2018
Antalya'dan Hindistan'a ticaret köprüsü

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü ile Hindistan Maharashtra Ticaret ve Sanayi Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı

Antalya OSB Müdürlüğünce düzenlenen program kapsamında, Hindistan Maharashtra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Santosh Mandlecha, oda yetkilileri ve iş adamlarından oluşan 12 kişilik alım heyeti, kente geldi.

Alım heyeti ve Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, yönetim kurulu üyeleri Fatih İncir, Mustafa Yayla, Hasanali Gönen ve Bölge Müdürü İlhan Metin'in katılımıyla düzenlenen toplantıda, iki ülkenin ticaretinin gelişmesi için görüşme yapıldı.

Toplantıda, Maharashtra Ticaret ve Sanayi Odası ile Antalya OSB arasında işbirliği protokolü imzalandı. Programın ardından, 47 bölge firmasının yetkilileriyle 205 ikili iş görüşmesi yapan alım heyeti üyeleri, Antalya OSB'den ithal edebilecekleri ürünler hakkında bilgi aldı. Hintli iş adamları, üretim yapılan fabrikaları da ziyaret etti.

OSB Başkanı Bahar, yaptığı açıklamada, oda olarak ilk alım heyeti programının sorunsuz ve tüm beklentileri karşılar nitelikte gerçekleştiğini, üç yıldır düzenledikleri sektörel ticaret heyet programıyla bölge sanayicilerinin yeni ihracat pazarlarını keşfetmelerine yardımcı olduklarını vurguladı.

Programların sanayicilere yeni iş birliktelikleri ve global vizyon kazandırdığına dikkati çeken Bahar, bölge sanayicinin ihracat potansiyelini artırmak için daha fazla gayret edeceklerini bildirdi.

- "Hindistan önemli bir pazar"

IMF'nin 2016 verilerine göre Hindistan ekonomisinin nominal olarak dünyanın yedinci büyük, satın alma paritesi bakımından da üçüncü büyük ekonomisi olduğuna değinen Bahar, "Ayrıca önümüzdeki 10 yılda Hindistan'ın dünyanın üçüncü büyük ekonomisi olacağı tahmin edilmektedir. Bu potansiyeliyle Hindistan'ın Bölge katılımcılarımıza tanıtılması ve ticari yönden değerlendirilmesi yüksek önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı.

Kurdukları dostane ilişkilerin ziyaretle sınırlı kalmaması, sürdürülebilir olması ve ön görülen ticaret bağının oluşması için protokol imzaladıklarını anlatan Bahar, "Bölgemize ve Antalya'ya katma değer sağlayacak yeni bir süreci başlattığımızı düşünüyoruz." diye konuştu.

Maharashtra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Santosh Mandlecha ise bölge müdürlüğü yetkililerinin tüm süreci profesyonelce yönettiğini, temasların iki ülke adına da verimli sonuçlar doğuracağına inandıklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.