Antalya

"Türklere Güvendiler Ruslar" Sergisi Antalya'da açıldı

16:00 13 Şubat 2018
"Türklere Güvendiler Ruslar" Sergisi Antalya'da açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Türk-Rus Toplumsal Forumu tarafından "Türklere Güvendiler Ruslar" Sergisi Antalya'da açıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, toplumsal ve kültürel köken itibariyle birçok ortak paydayı paylaşmış Türk ve Rus toplumunun, tarihsel serüveni Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen "Türklere Güvendiler Ruslar" fotoğraf sergisi ile anlatılıyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen sergi açılışına, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdurrahman Yılmaz, Rusya Federasyonu Antalya Konsolosu Ivan Stepanov, Türk-Rus Toplumsal Forumu Genel Sekreteri Ender Arat, Türk ve Rus çok sayıda sanatsever katıldı.

- "Rus halkı ile Türk halkı dost oldu"

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdurrahman Yılmaz, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Rusya ile Türkiye arasında tarihi geçmişe sahip bir ilişki olduğunu belirterek, bu ilişkilerin siyasi ve ekonomik alanda devam ettiğini vurguladı.

Siyasi ve ekonomik işbirliğinin, daha çok karşılıklı menfaate dayalı olduğunu, ancak kültür işbirliğinin dostluk olduğuna işaret eden Yılmaz, "Rus halkı ile Türk halkı dost, Antalya halkı ise bir aile olmuştur. Şahsen bundan çok mutlu oluyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizde yaşayan Rus uyruklu vatandaşlarımızın her zaman yanındayız." ifadelerini kullandı.

Yurt dışında olması sebebiyle sergi açılışına katılamayan Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza'nın mesajını katılımcılarla paylaşan Antalya Konsolosu Ivan Stepanov, "Rusya ve Türkiye ortak tarih, ortak strateji ve ortak gelecek beklentisi içerisinde olmak için tüm gerekçelere sahip. Değerli Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel himayelerinde açılan ve ortak tarihimizin bilinmeyen noktalarını aydınlatan bu serginin ortak anlayış ve iki kültürün kaynaşmasına katkı sağlayacağı ve Rus- Türk işbirliğinin gelişmesine vesile olacağını ümit ediyorum." diye konuştu.

İki ülke insanının, tarih içerisinde yaşadığı kültürel birlikteliği fotoğraflarla anlatan sergi, 25 Şubat tarihine kadar gezilebilecek.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.