Antalya

Cezaevi firarisi 2 kişi yakalandı

11:11 14 Şubat 2018
Cezaevi firarisi 2 kişi yakalandı

Antalya'da cezaevi firarisi 2 kişi yakalandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Manavgat'ta 11 Şubat 2018 tarihinde bir ihbarı değerlendiren emniyet görevlileri, cezaevi firarisi olan L.B. isimli kişiyi adına düzenlenmiş sahte kimlik kartı ile birlikte yakaladı.

Yapılan incelemelerde L.B'nin Alanya 3. Asliye Ceza Mahkemesince "hükümlü ve tutuklunun kaçması", Ankara Ağır Ceza İlamat Masasınca "bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme" suçundan 4 ayrı dosya ve Manavgat Asliye Ceza İlamat Masasınca "basit yaralama" suçu olmak üzere toplam 6 dosyadan arandığı, öldürme suçundan müebbet ve 8 yıl 9 ay hapis cezasının olduğu tespit edildi.

Manavgat ilçesinde ihbarı değerlendiren emniyet görevlileri A.B. isimli kişiyi yakaladı.

Yapılan incelemelerde şüphelinin, Alanya 6. Asliye Ceza Mahkemesince "hükümlü ve tutuklunun kaçması", Serik 1. Asliye Ceza Mahkemesince "hırsızlık", Serik İlamat İnfaz Bürosunca "bina içinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık", "nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etmek" suçlarından arandığı, hırsızlık suçlarından toplam 6 yıl hapis cezasının olduğu tespit edildi.

Söz konusu kişiler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu arada, Antalya Asliye Ceza İlamat Masasınca, "Ulaşım araçlarının belli varış veya kalkış yerlerinde bulunan eşya hakkında hırsızlık" suçundan hükümlü bulunan H.B. de yakalandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.