Antalya

Akdeniz Üniversitesi'nde "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi"

15:30 15 Şubat 2018
Akdeniz Üniversitesi'nde "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi"

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından, 15 Temmuz ruhunu yaşatmak amacıyla "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi" düzenleneceği bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, 16-22 Temmuz 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek sergi hakkında açıklama yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar, akademisyen ve sanatçı kimlikleri ile topluma örnek olma ve Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma emeliyle her daim çalışmaları gerektiğinin farkında olduklarını belirtti.

Prof. Dr. Eravşar, sanatçıların eserlerinde de toplumun ruhunun, yaşanan acı ve sevinçlerinin yansımalarının görülebildiğini vurgulayarak "Güzel Sanatlar Fakültesi olarak hainlerin farklı kisveler altında dış destekçileriyle ortaklaşa yaptığı, Türk milletinin varlık ve dirliğine yönelik olduğu artık çok iyi bilinen bu tarihi olayı unutturmamak ve milletimiz için destanlaşan 15 Temmuz ruhunu canlı tutarak gelecek nesillere taşımak amacıyla karma sergimizin ikincisini gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Farklı sanat alanlarında üretilecek özgün eserleri sergilerinde görmekten mutluluk duyacaklarını belirten Eravşar, herkesin katılımına açık olan sergiye son başvuru tarihinin 30 Haziran 2018 oluğunu kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.