Antalya

"Yeni Emek Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi"nin temeli atıldı

16:06 15 Şubat 2018
"Yeni Emek Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi"nin temeli atıldı

Kepez Belediyesi tarafından Yeni Emek Mahallesi'nde 206 dönümlük alanda gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projesinin, temeli düzenlenen törenle atıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, törende yaptığı konuşmada, Kepez'le ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile iftihar ettiğini belirterek, Tütüncü'nün ilçede farklı bir belediyecilik anlayışını ortaya koyduğunu belirtti.

Kentsel dönüşümün, ne kadar zor olduğunu yakından bildiğini ve tecrübe ettiğini vurgulayan Türel, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi'ni Hakan Tütüncü başkanın da desteğiyle neticeye artık ulaştırdık. 3 bin 262 hak sahibinden iki kişi hariç, 3 bin 260 kişinin mutabakatı ile proje hızla ilerliyor. 1 milyon 300 bin metrekarelik bir alanda, gerçekten yeni bir Antalya kuruluyor. Yaklaşık 12 bin konut, 19 bin bağımsız bölüm olacak. İnanıyorum ki hem ulusal anlamda, hem de uluslararası anlamda ödüller alacak mükemmel bir proje. Tabi 3 bin 262 hak sahibinin konutlarını, 2019 Mart seçimlerinden önce inşallah tapularını vermek suretiyle teslim etmiş olacağız. Ama projenin kalan kısmı yaklaşık 8 senede tamamlanacak uzun soluklu bir proje. Ama bizim önceliğimiz hak sahipleri."

Yeni Emek Kentsel Dönüşüm Projesi'nin de Kepez'in katma değerine, marka değerine ciddi katkı sağlayacağını belirten Türel, 3. Etap Raylı Sistem Projesinin inşaatının da en geç nisan ayında başlayacağını bildirdi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de vatandaşın kentsel dönüşümün hangi firma, hangi mimar ve mühendisle yapılacağına karar verdiğini ifade ederek, kentsel dönüşümün doğrudan vatandaş tarafından yapıldığını aktardı..

Konuşmaların ardından Yeni Emek Kentsel Dönüşüm Projesinin temeli atıldı.

Daha sonra Yeni Emek Mahallesi Muhtarlık hizmet binasının açılışı yapıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.