Antalya

Vali Karaloğlu'ndan hayırseverlere derslik çağrısı

13:23 27 Şubat 2018
Vali Karaloğlu'ndan hayırseverlere derslik çağrısı

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, tekli eğitime geçilecek 2019'a kadar 600 derslik ihtiyaçları olduğunu bildirdi.

Vali Karaloğlu, hayırsever Musa Kazım Bölükbaşı (86) tarafından 12 derslik yapımı için bağışlanan 4 parselin protokol törenine katıldı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Karaloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla 2019 da tekli eğitime geçileceğini söyledi. Antalya'da bu kapsamda kamu gücü ve hayırseverlerin katkılarıyla çalışmaların yoğun olarak devam ettiğini ifade eden Karaloğlu, bu projeyle öğrencilerin daha rahat, verimli eğitim almalarının amaçlandığını söyledi. Tüm yoğun çalışmalara karşın Antalya'da 600'e yakın derslik ihtiyacı olduğunu ifade eden Karaloğlu, "Bizler kamu olarak tüm gücümüzle bu sayıyı azaltma çabası içindeyiz. Ancak hayırseverlerimizin ve eğitim gönüllülerimizin de desteğine ihtiyacımız var. Yeni neslin eğitimi için bu kaçınılmaz bir durum. Kimi vatandaşımız arsasını bağışlıyor, kimisi derslik yaptırıyor. Bu insanlara müteşekkiriz ancak açığı kapatabilmemiz için daha çok gönüllüye ihtiyacımız var." diye konuştu.

2019'a kısa bir zaman kaldığına dikkati çeken Karaloğlu, "Gelecek nesiller için unutulmaz bir eser bırakmak isteyen gönüllülerimizi ve hayırseverlerimizi bu yürüyüşe destek olmaya davet ediyorum." şeklinde konuştu.

4 arsasını derslik yapılması için bağışlayan 86 yaşındaki Musa Kazım Bölükbaşı da eğitime verilen desteğin yerini hiçbir hayrın tutamayacağını dile getirdi. Protokol imza törenine oğlu Umut Bölükbaşı (20) ile gelen Musa Kazım Bölükbaşı, gazetecilerin sorusu üzerine oğlunun işsiz olduğunu ancak oğlu için harcayabileceği parayı bu milletin çocukları için harcamayı tercih ettiğini dile getirdi.

Karaloğlu, hayırsever Bölükbaşı'nın bağışladığı 4 parselin satılarak Yeşilbayır ilkokulu bahçesine 12 derslikli okul yapılacağını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.