Antalya

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden farkındalık etkinliği

13:12 28 Şubat 2018
Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden farkındalık etkinliği

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri yüksek tansiyon hastalığına dikkat çekmek amacıyla farkındalık etkinliği düzenledi.

Akdeniz Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim görevlileri Emine İlaslan ve Ülkü Özer Arslan koordinatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte, Kumluca Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile akademik ve idari çalışanların boy, kilo ve tansiyonları ölçüldü.

120 kişinin ölçümlerinin yapıldığı etkinlikte katılımcıların beden kitle indeksleri hesaplanarak değerler ile ilgili kişilere bilgi aktarıldı.

Etkinlikte, yüksek tansiyonun çağın en önemli sağlık sorunu olup kalp damar hastalıkları ve inme gibi sık görülen kronik hastalıkların sebepleri arasında yer aldığını söyleyen Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Öncel, şu bilgileri verdi:

"Yüksek tansiyon hastalığının, dünyada yüzde 27 ve Türkiye'de yüzde 31 oranı ile görülme sıklığı hızla artmaktadır. Bu da ülkemizdeki her üç kişiden birinde hipertansiyon olduğu anlamına gelmektedir.

Bu hızlı artışın sebepleri arasında yetersiz fiziksel aktivite, stres, beslenme değişiklikleri, özellikle fast food ve tuz tüketiminin artması yer almaktadır. Bu saydığımız sebeplerle özellikle gençlerin karşı karşıya gelmesi ileri yaş hastalığı olarak bilinen yüksek tansiyonun çok erken yaşlarda görülmesine sebep olmaktadır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.