Antalya

Başkan Türel'den Demre'ye kültür merkezi sözü

16:35 28 Şubat 2018
Başkan Türel'den Demre'ye kültür merkezi sözü

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Demre'ye kültür merkezi yapma sözü verdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Başkan Türel, Demre Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle sohbet eden ve deneyimlerini paylaşan Türel, gençlerin sorularını da yanıtladı.

Gençlerle gerçekleştirdiği bu buluşmalardan istifade ettiğini belirten Başkan Türel, "Okul buluşmalarında gençlerin bana ilettiği fikirleri anında yakalıyorum, Antalya hayrına olabilecek hizmetlere dönüştürüyorum." dedi.

Hayatta hiçbir şeyin kolay elde edilmediğini ve gayret gerektiğini belirten Türel, "54 yaşına gelmiş bir ağabeyiniz olarak hala günde 16-18 saat çalışıyorum, 4-6 saat uyuyorum. Bir tek derdimiz ve arzumuz var o da sizlere daha iyi bir ülke bırakmak. Her zaman bir takım güçler bizim gelişmemizi istememişler, ayaklarımıza prangalar vurmaya çalışmışlar. Artık bu prangalardan kurtuluyoruz. Artık gündemi belirlenen değil gündem belirleyen bir ülke olmaya başladık. Tabi bu bazı küresel güçleri rahatsız ediyor ve başımıza çorap örecek bir takım senaryoları ortaya koyarak uğraşmaya çalışıyorlar. Onun için size büyük görev düşüyor." dedi.

Tecrübenin hayatta satın alınamayacak yegane şey olduğunun altını çizen Türel, şunları anlattı:

"Bize de geçmişte annemiz babamız 'Ders çalış.' dediğinde çok hoşumuza gitmezdi. Şimdi o tecrübeye sahip birileri olarak ailemizin, öğretmenlerimizin neden ders çalış dediğinin kıymetini çok daha iyi anlıyoruz. Aileniz bir şey söylüyorsa, sizin kötülüğünüz için kimse bir şey söylemez hep sizin iyiliğinizi ister. Benim de aklım var fikrim var sizin söylediğinize ihtiyacım yok sakın demeyin. İçkiden, kumardan uzak durun, kötü alışkanlıklara aman ha sakın başvurmayın. Bir kereden bir şey olmaz demeyin."

Başkan Türel, kendisinden Demre'ye sinema salonu isteyen 12'nci sınıf öğrencisi Nazife Çınar'a kültür merkezi sözü verdi. Türel, "Bundan sonraki seçimlerde yeniden belediye başkanı seçilirsem Nazife'ye söz veriyorum, Demre'ye güzel bir kültür merkezini inşallah sinemaları ile birlikte yapacağız. İnşallah o kültür merkezi de bittiğinde sinemaya birlikte gideceğiz ve kurdeleyi de beraber keseceğiz." dedi.

Programın sonunda öğrenciler Başkan Türel'e tablo hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.