Antalya

Türel, Aksulular ile bir araya geldi

14:28 04 Mart 2018
Türel, Aksulular ile bir araya geldi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Aksu'da vatandaşlarla bir araya gelerek Çalkaya Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgi verdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Türel, Güzelyurt Mahallesi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında, Maliye Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Aksu Belediyesince imzalanan imar protokolünü anlattı.

Protokolle 30 yıllık Aksu-Çalkaya sorununu çözecek tarihi bir karar alındığını dile getiren Türel, bölgeyi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı ilan etmek suretiyle 12 bin vatandaşın tapularının üzerindeki şerhleri kaldıracak çalışmanın başlatıldığını belirtti.

Şerh yüzünden yıllardır hak sahiplerinin taşınmazlarının üzerinde tasarruf etme haklarını kaybettiğini hatırlatan Türel, şunları kaydetti:

"Bu süreç devam ederken tescil gören imar parsellerinin bazılarına o dönemde fiiliyatını sürdüren imar planları doğrultusunda yapı ruhsatları verildi ve yapılaşmaları büyük ölçüde tamamlandı. Bakanlık, yaşanan sorunların ve hataların giderilmesi, hak kayıplarının doğması muhtemel hazine zararının önlenmesi bakımından bölgenin revize imar planı ile yeniden tanzimi ve imar planı tadilatı suretiyle yeni bir imar uygulaması yapılması hususunda görüş bildirdi. Sonuç olarak yaşanan mülkiyet ve imar hukuku sorunları nedeniyle bölgede uzun yıllardır uygulamaya yönelik hiçbir işlem yapılamadı. Allah nasip etti. Seneler sonra Ankara'da milletvekili ve genel başkan yardımcısı olduğum süreçte bizzat 2B yasasının mutfağında da çalışarak çıkmasına vesile oldum. Gece demedik, gündüz demedik çalıştık. Biz bu sorunu çözmemiz gerektiğini cumhurbaşkanımızdan aldığımız çözümsüzlük çözüm değildir dersinden dolayı sorunları çözüm noktasına taşıdık."

Çalkaya'da, Kepezaltı Santral Mahallesi'ndeki gibi bir kentsel dönüşüm yapılmayacağını ifade eden Türel, burada önceliğin tapu şerhlerinin kaldırılması ve kentsel dönüşüm olduğunu ve "kazan kazan kazan" esasına dayalı bir uygulama yapılacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.