Antalya

"Dünya Kupası'nda favori ülkeler arasındayız"

12:10 08 Mart 2018
"Dünya Kupası'nda favori ülkeler arasındayız"

YUNUS İÇEN - Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, bu yıl Antalya'da düzenlenecek olan Dünya Kupası'nda madalya beklediklerini belirterek, "Bu seneki Dünya Kupası'nda şampiyon çıkaracağımızı düşünüyorum, favori ülkeler arasındayız." dedi.

Kemer ilçesinde düzenlenen Türkiye Bilardo Şampiyonası 1. Etap Müsabakaları çekişmeli oyunlara sahne oldu. 3 bant disiplininde erkeklerde Murat Naci Çoklu kadınlarda ise Gülşen Değener birinci oldu. Gençler kategorisinde Alptekin Canözkan, Artistik bilardoda Barış Çin, pool (cepli) bilardoda erkeklerde Saki Kanatlar, kadınlarda Sinem Kökten, 17 yaş altı yıldızlar kategorisinde ise Efe Dere birinciliği elde etti.

Şampiyonaya bin 950 sporcunun katıldığını belirten Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bilardonun Türkiye'de yaygın olarak oynanan bir spor olduğunu, federasyona bağlı 30 bini aşkın lisanslı sporcunun bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de lisanslı olmayan 1 milyon kişinin bilardo oynadığını da belirten Ercan, "Türkiye'de bilardo istekasını eline alan belki 20 milyon kişi var. Bunun dünyada da karşılığını görüyoruz. Dünyada ilk üçün içerisindeyiz. Dünya şampiyonu olan sporcularımız var. Bunların başında Semih Saygıner geliyor. Ayrıca Tayfun Taşdemir, Murat Naci Çoklu, Lütfü Çenet, Adnan Yüksel var. Bunlar milli gururlarımız." ifadelerini kullandı.

Ercan, bir hafta önce Almanya'da milli takımlar dünya şampiyonasının yapıldığını hatırlatarak, finalin kapısından dönen Semih Saygıner ve Tayfun Taşdemir'den oluşan milli takımın dünya üçüncülüğünü kazandığını belirtti.


- Bilardo okul sporlarına dahil oldu


Bilardonun okul sporlarına dahil olduğunu bildiren Ercan, "Bilardo, matematik, fizik, geometri ve psikoloji dörtgeninin sergilendiği bir spor dalı. Bu sporu okullara sokmak ve genç nesli bu sporla tanıştırmayı çok istemiştik. Bunu başardığımız için mutluyuz. İnşallah genç nesil bilardoyu akademik şekilde öğrenip başarılar elde eder. İnşallah genç nesil Türkiye okullar arası bilardo şampiyonalarına katılır ve dereceler elde eder. Bu konuda güzel bir adım attığımızı düşünüyorum." diye konuştu.

Manavgat ilçesinde 23-29 Nisan'da Bilardo Dünya Kupası müsabakalarının düzenleneceğine dikkat çeken Ercan, şöyle konuştu:

"Her sene Dünya Kupası'nı bir defa biz düzenleriz. Daha önce Bursa'da düzenlendi. Bu sene Antalya'da yapacağız. Ev sahibi olmamız dolayısıyla tüm dünyanın gözü burada olacak. İki sene önce İstanbul'da yapılan Dünya Kupası'nı Murat Naci Çoklu kazanmıştı. Bu seneki Dünya Kupası'nda şampiyon çıkaracağımızı düşünüyorum, favori ülkeler arasındayız. Güney Kore, Belçika, Hollanda, İtalya ve Almanya gibi ülkelerde üst düzeyde sporcular var. Bilardo potansiyelleri bizim sporcularımız kadar olmasa da kaliteli oyuncuları bulunuyor."

Ercan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesine yapılan Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerler için dua ettiklerini belirterek, askerlerin harekattan başarıyla döneceklerine inandıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.