Antalya

Antalya-İran Kültür ve Dayanışma Derneği kuruldu

11:20 15 Mart 2018
Antalya-İran Kültür ve Dayanışma Derneği kuruldu

Antalyalı ve İranlı iş adamlarından oluşan grup, Antalya-İran Kültür ve Dayanışma Derneğini kurdu.

Antalya-İran Kültür ve Dayanışma Derneği Geçici Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Tunç, Antalya'da bir otelde düzenlenen toplantıda, merkezi Antalya olan derneğin Geçici Yönetim Kurulu Başkanının Mohammadreza Pourasghari Gourabi olduğunu söyledi.

Antalya'nın dünyanın göz bebeği turizm merkezleri arasında yer aldığını belirten Tunç, dünyanın her yerinden olduğu gibi İran'dan da Antalya'ya çok sayıda turist geldiğini kaydetti.

İranlı iş adamlarının tercihinin de son zamanlarda Antalya olduğunu ifade eden Tunç, şöyle konuştu:

"Komşu ülkemiz İran vatandaşları da hatırı sayılır şekilde gayrimenkul almaktadır. İki ülke arasında ticarette ve ikili ilişkilerde biz de yeni oluşturduğumuz dernekle köprü olmayı amaçlıyoruz. Antalya ve İran arasında sosyal, ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla dernek olarak faaliyetlerde bulunacağız. Sadece yılda bir defa düzenlenen Nevruz döneminde değil, yılın 12 ayı Antalya'da yaşayan İranlı vatandaşları bir çatı altında kente uyum sağlamalarına katkıda bulunacağız. İranlı dostlarımız Antalya kültürüne uyum sağlamaları için ihtiyaç duyulan tüm çalışmalar yapılacak. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığının taşra birimleriyle koordineli olarak gerekli izinler alındıktan sonra öncelikle dil, akabinde kültürel kurslar açmak için çalışmalar yapmak öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır."

Antalya'da çeşitli ülkelerden yaklaşık 60 bin kişinin yaşadığını, bunun 3 bin 125'inin de İranlı olduğunu aktaran Tunç, bu insanların Antalya ekonomisine ve Antalya turizmine katkı sağlamaları konusunda ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.