Antalya

Belediye öğrencilere "Online Eğitim Sistemi"ni başlattı

20:14 16 Mart 2018
Belediye öğrencilere "Online Eğitim Sistemi"ni başlattı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin başarısına önemli katkı sağlayacak Online Eğitim Sistemi'ni başlattı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, "Evde Okul Online Eğitim Sistemi" projesi kapsamında hazırlanan program, Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle öğrenci ve öğretmenlere tanıtıldı.

Programa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belediye olarak çocukların ve gençlerin eğitimini destekleyen her türlü projede hep yer aldıklarını ifade etti.

Projeyle okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerine derslerinde destek olmayı hedeflediklerini anlatan Türel, "Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına yüzde 100 uyumlu içeriklerin yer aldığı, uzaktan erişim tekniğine dayalı bu portala 7 gün 24 saat ulaşabilir, canınız istediği zaman evde, okulda hatta tatilde bile ders konularına bakıp, test çözebilirsiniz." dedi.

Yeni dönem gençlik için en büyük tehlikenin sanal dünyaya mahkumiyet olduğunu dile getiren Türel, online eğitim sisteminin sesli konu anlatımları, dinleme etkinlikleri ve interaktif uygulamalarla eğitimi daha eğlenceli ve keyifli hale getireceğini söyledi.

Türel, sistemin içerisinde ilkokul birinci sınıftan, üniversite hazırlık düzeyine kadar toplam 231 bin 500 test olduğunu belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan da online eğitimin sisteminin bilişim ve sosyal medya ağlarının çok karmaşık olduğu bir dönemde güvenilir bir bilgi erişim noktası olduğunu kaydetti.

Sistemin kurucularından Mustafa Önel ise sistemin eğitim sürecini eve taşıyacağını, sistemde atlastan sözlüğe kadar bir öğrencinin eğitim hayatında ihtiyaç duyacağı tüm materyallere ulaşma şansı bulacağını aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.