Antalya

Ormancılar iki özel günü bir arada kutladı

20:03 21 Mart 2018
Ormancılar iki özel günü bir arada kutladı

Akseki Orman İşletme Müdürlüğü, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve nevruzu fidan dikimi yaparak bir arada kutladı.

Akseki'de, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve nevruz dolayısıyla fidan dikim töreni düzenlendi.

Orman İşletme Müdürlüğünce ilçe girişindeki bulvarda, protokol ve Akseki Aysel Güleç Anasınıfı öğrencilerinin katılımıyla fidan dikimi yapıldı.

Akseki Orman İşletme Müdürü İsmail Kaya, törende yaptığı konuşmada, 21 Mart'ın hem Dünya Ormancılık Günü hem de nevruz olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Bugün son cemrenin düştüğü, bitkilerin uyandığı ve kışın bahara döndüğü bir gün. Biz de Akseki'de her yıl yaptığımız gibi okullarımızla birlikte fidan dikim töreni gerçekleştiriyoruz. Amacımız çocuklarımızın toprakla haşır neşir olmasını sağlamak. Bulvar üzerine ve okul bahçelerine sedir, incer, ıhlamur ve ceviz gibi toplam 3 bin 500 adet fidan dikilecek."

Akseki Kaymakamı Muhammed Emin Nasır da ormanların tüm canlılar için çok önemli olduğunu belirtti.

En büyük görevlerden birinin doğayı ve ormanları korumanın yanında gelecek nesillere orman ve ağaç sevgisini aşılamak olduğunu dile getiren Nasır, "Minik öğrencilerle beraber fidan dikmek ayrı bir mutluluk. Fidanları toprakla buluşturacak ve o doğa sevgisinin tohumlarını da miniklerimizin kalbine gömeceğiz. Bu etkinliğin duyarlılık anlamında çocukların zihninde yer edeceğine eminim." diye konuştu.

Fidan dikimine Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü İmdat Mithat Bağcı, Belediye Meclisi üyeleri, AK Parti Akseki İlçe Başkanı Veysel Demir de katlıdı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.