Antalya

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ışıklarını çevre için kapatacak

16:48 23 Mart 2018
Antalya Büyükşehir Belediyesi, ışıklarını çevre için kapatacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın (WWF) düzenlediği "Dünya Saati" etkinliğine katılacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de pek çok simgesel yapının ışıklarının kapatılacağı etkinliğe Antalya Büyükşehir Belediyesi de 24 Mart Cumartesi günü 20.30-21.30 saatleri arasında hizmet binasının ışıklarını kapatıp, destek verecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, akıllı kent sistemleri, güneş enerji santralleri, çöpten elektrik üreten bertaraf tesisleri ile Antalya’da temiz enerji kaynaklarına büyük önem verdiklerini aktardı.

Çevreye duyarlı, enerji tasarrufu sağlayan projeleriyle fark oluşturduklarına işaret eden Başkan Türel, akıllı kent sistemleri ile şehir aydınlatmalarında yüzde 40’a varan bir tasarruf sağlandığına dikkat çekti.

Türel, şunları kaydetti:

"Pilot bölgelerde başlayan proje ile akıllı aydınlatmaların gün ışığına bağlı olarak ışık seviyesi ayarlanabiliyor. Güneş enerji santralleri de Büyükşehir Belediyesinin bir diğer çevreci projesi olarak öne çıkıyor. Tarımsal sulamada kullanılacak güneş enerji santralinden yıllık 6 milyon 760 kilovatsaat elektrik üretiyoruz. Bu elektriği sulama kooperatifleri kanalıyla 7 bin 429 çiftçi ailesine sulama desteği olarak kullandırıyoruz."

Açıklamada, "Dünya Saati" etkinliğinin geçen yıl 187 ülkeden milyonlarca insanın katılımıyla gerçekleştirildiği vurgulandı.

Her yıl mart ayının üçüncü ya da dördüncü cumartesi 20.30-21.30 saatleri arasında gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, tüm dünyada aynı anda görkemli yapıların, köprülerin, şirketlerin ışıklarının kapatıldığı hatırlatıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.