Antalya

Yaralı halde bulunan at ameliyat edildi

15:18 04 Nisan 2018
Yaralı halde bulunan at ameliyat edildi

Saklıkent mevkisinde ayağına takılan tel nedeniyle yaralanan at, ihbar üzerine olay yerine giden Konyaaltı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından önce takıldığı telden kurtarıldı sonra tedavi edildi.

Konyaaltı Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, gelen ihbar üzerine Saklıkent mevkisine hareket eden ekipler, iki ayağına tel dolaşmış ve yaralı haldeki at ve yavrusunu Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirdi.

Ayakta durmakta zorlanan ve yarası açılan atın yarası temizlenip pansuman yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Konyaaltı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mutlu Karacaoğlu yaklaşık 75 santimetre uzunluğunda bir telin atın iki ayağına dolaştığını ve bir ayağında yaralanmaya neden olduğunu belirtti.

Teli çıkartmalarının ardından bir saat süren ve çok başarılı geçen bir operasyon yaptıklarını kaydeden Karacaoğlu, "Şimdi tedavi süreci başlıyor. Her gün pansuman ve antibiyotik tedavisi yapacağız. Bir ay gibi bir sürede tekrardan eski sağlığına kavuşur. Yavrusunun da sağlığı yerinde, onun da her türlü ihtiyacını karşılayacağız. At iyileştikten sonra tekrardan doğaya bırakılacak." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.