Antalya

Antalya'da toplu ulaşımdaki yeni seferler

12:31 08 Nisan 2018
Antalya'da toplu ulaşımdaki yeni seferler

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 1 Nisan itibariyle 75 adet 12 metrelik, 41 adet 8,5 metrelik olmak üzere 116 yeni aracı toplu ulaşım sistemine dahil eden Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı, vatandaşlara güvenli, konforlu ve kesintisiz toplu taşıma hizmeti sunabilmek amacıyla ulaşım ağına yeni hatlar ekliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu ulaşımda hizmete başlayan iki yeni ek seferden vatandaşların memnun olduğu bildirildi.

Bu kapsamda 12 yeni hat nisan ayı içerisinde etap etap sefere başlayacak. Vatandaşlara konforlu ve ekonomik ulaşım hizmeti sunan Büyükşehir Belediyesi, ilk kez açılan GM24 hat numaralı otobüsle, Güzeloba-Mevlana-Masadağ arasındaki ulaşımı rahatlatırken, ML22 Ekspres hat ile de Sarısu-100.Yıl-Meydan arasında toplu ulaşım seferlerine başladı.

- Masadağı'ndan Güzeloba'ya ulaşım kısaldı

Büyükşehir Belediyesi, Kepez Bölgesi'ndeki vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine yeni bir hat ekleyerek Masadağı-Güzeloba arasına erişimi kolaylaştırdı. Masadağı'ndan otobüse binen bir vatandaş 30 dakikada Güzeloba’ya ulaşabiliyor.

Masadağı'nda yaşayan Fatoş Köymen, "Sürekli çarşıda işimiz oluyor, önceden 12 numaraya biniyorduk ama çok dolaşıyorduk. Annem merkezde oturuyor çocuklarımla gün aşırı ona gidiyoruz, bu yeni hat çok sevindirici oldu. Artık merkeze ulaşımım daha kolay, hızlı ve rahat olacak. Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim." diye konuştu.

Kütükçü Mahalle Muhtarı Mustafa Şimşek, yıllardır bekledikleri bir hizmetin gelmesinden dolayı memnun olduklarını ifade ederek, "Masadağı ulaşımın sıkıntılı olduğu yerlerden biridir ama Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’den Allah razı olsun bizleri unutmuyor artık vatandaşlarımız daha kısa bir zamanda merkeze inebilecek." dedi.

GM24 Güzeloba- Masadağı hattını ilk defa kullandığını ve aktarma yapmadan evine dönebildiği için memnun olduğunu ifade eden Ayten Dursun da yeni otobüs seferlerinin kendilerini sevindirdiğini belirtti. Artık ulaşımın kendileri için de kolay ve rahat olduğunu dile getiren Dursun, "Sarısu ulaşım için de yeni hat gelecekmiş. Buna da çok sevindik." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.