Antalya

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Kulüpler İstişare Toplantısı sona erdi

19:39 15 Nisan 2018
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Kulüpler İstişare Toplantısı sona erdi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Kulüpler İstişare Toplantısı sona erdi.

Bir otelde düzenlenen toplantıda, federasyon yönetimi ile kulüp başkanları ve sporcular, atlı okçuluk, kuşak güreşi, şalvar, aba güreşi, geleneksel kızak ve atlı kızak gibi branşlarda 2 gün boyunca çeşitli sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı, geleneksel spor dallarıyla alakalı iki gün boyunca spor kulüplerinin yöneticileri ile bir araya gelerek sorunlara çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi.

Federasyonun gelişimine katkı sağlaması adına toplantıyı önemsediklerini belirten Kazancı, bu tür toplantıların her yıl düzenleneceğini aktardı.

Toplantı sonunda AA muhabirine açıklamada bulunan Kazancı, bu sene Dünya Etnospor Konfederasyonu olarak Etnospor Kültür Festivali'nin üçüncüsünü gerçekleştireceklerini anımsattı.

İstanbul'da ramazan ayı öncesi 9-13 Mayıs'ta festivalin düzenleneceğini anlatan Kazancı, Dünya Etnospor Konfederasyonunun içeriğini teşkil eden geleneksel spor dallarının tüm branşlarını federasyon olarak temsil ettiklerini dile getirdi. İki günlük toplantıda konulardan birinin de bu olduğunun altı çizen Kazancı, festivali güzel bir şekilde gerçekleştireceklerini ifade etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Ankara'da federasyona 32 bin metrekarelik alan tahsis edildiğini belirten Kazancı, şöyle konuştu:

"Alanda tesis çalışmaları sürüyor. Yaklaşık 3-4 ay sonra bu tesis hizmet vermeye başlayacak. Bu tesiste geleneksel spor dallarına ait atlı okçuluk, cirit gibi atla yapılan sporların yanı sıra güreş ve Okçular Vakfı tarafından yapılan yay okçuluğu ve okçuluk eğitimleri verilebilecek alanlarımız olacak. Yine mangala ve mas güreşlerinin, çocuk oyunlarının yapılabileceği alanlar yer alacak. Aynı zamanda ailelerin hafta sonları çocuklarla keyifli vakit geçireceği yerler olacak. Başta Ankara'daki vatandaşlarımız olmak üzere çevre illerdeki vatandaşlarımıza da hizmet verecek. Çok güzel bir tesis. Başta bizim camiamıza hayırlı olsun diliyorum. Tüm federasyonlarımıza da örnek olmasını diliyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.