Antalya

Antalya'da küresel göç sorunu ele alındı

13:45 16 Nisan 2018
Antalya'da küresel göç sorunu ele alındı

Antalya'da düzenlenen seminerde, mülteci ve göçmenler için mesleki eğitim ve öğretim girişimlerinin uygulanmasına ilişkin yeni fırsatlar ile fikirler ele alındı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Avrupa Mesleki Eğitim Enstitüleri Birliği (EVBB) üyesi ülke kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen "Yeni Göç: Geleceğimiz İçin Küresel Bir Mücadele" konulu seminere Fransa, İtalya, Hollanda, Litvanya, Yunanistan, Almanya, Avusturya, Kosova ve Mısır gibi ülkelerden göç, göçmen ve mülteciler konusunda çalışmalar yapan uzmanlar katıldı.

Seminerde, Türkiye, Avrupa ve göçmenlerin transit olarak kullandıkları ülkeler ile Kuzey Afrika ve komşu ülkelerdeki mülteci ve göçmenler için mesleki eğitim ve öğretim girişimlerinin uygulanmasına ilişkin yeni fırsatlarla fikirler masaya yatırıldı.

Çalışma grupları tarafından Türkiye'deki ve Yunanistan'daki göçe genel bakış konularının yanı sıra zorunlu göçün toplumlara etkisi, Türkiye ve Avrupa'da gelecekte nitelikli iş gücü talebinin öngörü çalışmaları, ev sahibi ülkelerde potansiyel göçmenlerin eğitimi de ele alındı.

Seminer sonunda yapılacak her toplantının "Antalya Process" diye adlandırılması kararlaştırıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.