Antalya

Antalya Büyükşehir Belediyesinin sağlık hizmetleri

18:30 16 Nisan 2018
Antalya Büyükşehir Belediyesinin sağlık hizmetleri

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 4 yılda 3 bin 662 hastaya evde bakım, 90 bin 831 çocuğa da ücretsiz diş tedavisi hizmeti verdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, evde bakım hizmeti kapsamında doktor ve hemşireler tarafından periyodik olarak ziyaret edilen hastalar muayene edilerek, kişisel bakımları yapılıyor.

Tıbbi malzeme desteği sağlanan hastalara, tansiyon takibi, idrar sondası, serum takma, enjeksiyon, tetkik için kan ve idrar alma, pansuman gibi işlemler uygulanıyor. Hastaneye gitmesi gereken hastalara randevu alınıp, ambulans desteği veriliyor.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı 2014 yılından bu yana 3 bin 362 hastaya evde sağlık hizmeti verdi. Bu kapsamda 2 bin hastanın diş tedavisi, 9 bin 500 hastaya ambulans hizmeti sağlandı. Yatalak hastalar için 5 bin 455 hasta bezi yardımı yapıldı.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, nüfusu az, Antalya merkeze en uzak yerlerden Gündoğmuş, İbradı ve Kaş'taki mahallelere de sağlık hizmeti götürdü. Antalya merkezine yaklaşık 3 saat uzaklıkta bulunan Gündoğmuş Köprülü, İbradı Ormana ve Kaş Sütleğen mahallelerinde açılan sağlık ocaklarında, 2014 yılından bu yana 36 bin 921 vatandaşa doktor muayenesi ve hemşirelik hizmeti verildi.

Büyükşehir Belediyesi, Kepez İlçesi Habibler Mahallesinde bulunan Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile 5-14 yaş arası çocukların diş tedavisi ücretsiz yapılıyor. Son 4 yılda 90 bin 831 çocuğun diş muayenesi ve tedavisi gerçekleştirildi. Ayrıca, kent genelinde toplam 761 okul ziyaret edilerek yaklaşık 73 bin 958 çocuğa diş sağlığı eğitimi verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.