Antalya

Antalya'da 6 yaşındaki çocuğun otelin havuzunda boğulmasına ilişkin dava

13:28 19 Nisan 2018
Antalya'da 6 yaşındaki çocuğun otelin havuzunda boğulmasına ilişkin dava

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir otelin havuzunda boğulan 6 yaşındaki Atakan Yiğit Arı'nın ölümüyle ilgili açılan davada, 3 sanığın yargılanmasına başlandı.

Manavgat 4. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz yargılanan sanıklar Hacı Ömer Ö. ve Semih E, çocuğun babası Ersin ile annesi Hatice Arı, taraf avukatları hazır bulundu. Sanıklardan Özgür K. ise duruşmaya katılmadı.

Söz verilen baba Ersin Arı, o gün havuzda birlikte yüzdükleri oğlunda simit, kolluk ve gözlük olduğunu söyledi.

Odalarına gitmek için havuzdan çıkınca oğullarının, "Baba terliklerimi getirir misin" dediğini hatırlatan Arı, eşinin yanına terlik almaya gittiğini dile getirdi.

Geri döndüğünde Atakan'ı bulamadığını aktaran Arı, "Eşimin yanına yeniden giderek Atakan'ı sordum. 'Gelmedi' deyince aramaya başladık. Daha sonra cankurtaranın havuzdan oğlumu çıkardığını gördüm. O anda kendimi kaybetmişim ancak oğlum sudan çıkarılırken, üzerinde kolluk ve simit yoktu." dedi.

- Otelin ambulansının şoförü olmadığı iddiası

Eşinin oğlunu cankurtaran Özgür K'den aldığını, havada ters çevirince Atakan'ın kustuğunu anlatan Arı, "Eşim 'doktor yok mu' diye bağırınca tatilcilerin arasından biri, doktor olduğunu söyleyerek geldi, suni teneffüs, kalp masajı yaptı. 20 dakika ambulans bekledik. Bu sırada kapının önünde duran otelin ambulansının şoförü olmadığı için olay yerine gelemediği söylendi. 20 dakika sonra hem 112 hem de otelin ambulansı olay yerine geldi." diye konuştu.

Anne Hatice Arı da ambulansın olay yerine geç geldiğini savunarak, "Otelde oksijen tüpü ile sağlık kabini yoktu. Oğlum otelin ihmali yüzünden hayatını kaybetti." ifadelerini kullandı.

Söz verilen sanıklardan otelin genel müdürü Hacı Ömer Ö, olayın meydana geldiği gün otelde olduğunu, kendisine haber ulaştıktan sonra hemen havuz başına gittiğini söyledi. Çocuğun havuzdan çıkarıldıktan sonra kusturulduğunu, ilk yardım eğitimi alan bir kişi tarafından suni teneffüs yaptırılırken gördüğünü belirten Hacı Ömer Ö, daha sonra ambulansla hastaneye götürülen çocuğun ölüm haberini üzüntüyle aldıklarını kaydetti.

- "Her çocuğun başına cankurtaran dikmemiz mümkün değil"

Olay günü otelde 412 çocuk bulunduğunu ifade eden Hacı Ömer Ö, "Her çocuğun başına cankurtaran dikmemiz mümkün değil. Çocuklardan ebeveynleri sorumludur. Bu konuda her türlü uyarımız yapılmıştır. Otelde sağlık odası ve gerekli her şey var." diye konuştu.

Duruşma, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, ailesiyle tatil yapan Atakan Yiğit Arı, 29 Ağustos'ta otelin havuzunda boğulmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.